Foto: Bildbyrån

Det har hittills varit en rolig Premier League-säsong att skåda. Jämnheten finns sedvanligt där och nya spelare tar chansen. Under dessa tider är det väldigt intressant att titta på skytteligan och hur spelarnas målproduktion ser ut.

I Premier League kan vi finna en hel del klasspelare. Och de spelarna mäktar ofta med fina prestationer som leder till vackra mål. I helgen väntar en rad spektakulära matcher och efter landslagsuppehållet riktas blickarna mot den vackra klubblagsfotbollen. Världens, enligt många, bästa liga drar igång igen och vi laddar upp med att kika på målskyttarna.

Nedan finner du Premier Leagues fem bästa målgörare i skrivande stund:

1. Jamie Vardy – Leicester City – 11 mål
2. Tammy Abraham – Chelsea – 10 mål
3. Sergio Agüero – Manchester City – 9 mål
4. Pierre-Emerick Aubameyang – Arsenal – 9 mål
5. Sadio Mane/Raheem Sterling – Liverpool/Man City – 7 mål

Leicester City, med Jamie Vardy i spetsen, har gjort det riktigt bra. De håller nämligen på att etablera sig som en absolut toppklubb och gemene man förvånas sällan av att se dem i det absoluta toppskiktet numera. Just Vardy har bidragit väldigt mycket till detta, i synnerhet genom målskyttet och sina elva mål.

På andraplats hittar vi Chelseas Tammy Abraham. Ynglingen har fått chansen av Chelsea-legendaren, tillika coachen, Frank Lampard, och har tagit de engelska supportrarna med storm med sina tio mål. På övriga placeringar hittar vi traditionsenligt Agüero, Aubameyang, Mané och Sterling, som alla är notoriska målskyttar.

Däremot finns det ett visst sätt att undersöka effektivitet i förhållande till målgörande och det är minuter per mål. I det aveendet är Michy Batshuayi – lite luddigt – bäst, då han har mäktat med att sätta en kasse på 64 minuter. Agüero behöver å sin sida bara 81 minuter för att göra ett mål. Tammy Abraham gör mål var 89:e minut och Vardys dito hamnar på 98 minuter per mål.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här