Foto: Bildbyrån

Ole-Gunnar Solskjaer gjorde spelade totalt 266 matcher för Manchester United mellan 1996 och 2007. Med sina 126 mål blev han under smeknamnet Super Sub en legend bland supportrarna. Nu har han chans att göra sig ett namn även som tränare. Efter vinterns stora succé är det nu klart att norrmannen kommer fortsätta som tränare för Manchester United i ytterligare tre år. 

United har sedan Ole-Gunnar Solskjaer tog över efter Jose Mourinho gått som tåget i Premier League och slog tidigare i mars ut PSG ur Champions League. Det initiala kontraktet mellan Solskjaer och Manchester United gällde som en tillfällig lösning medan United letade ersättare till Mourinho. Men efter Solskjaers succé som huvudtränare ryktades det tidigare att partnerna skulle vara överens om en förlängning. Nu står det klart att Solskjaer blir kvar i ytterligare tre år.

”Jag har känt mig hemma här sen dag ett” säger Solskjaer till klubbens hemsida. ”Det är en ära att ha varit Manchester United-spelare och nu få starta min tränarkarriär här. De senaste månaderna har varit en fantastisk upplevelse och jag vill tacka alla tränare, spelare och övriga ledare för allt vi uträttat så här långt. Det här är jobbet som jag alltid har drömt om, och jag är jätteladdad på att leda laget under en längre tid och förhoppningsvis prestera på den höga nivå som våra supportrar förtjänar”.

Solskjaers första match som permanent huvudtränare är imorgon mot Watford på Old Trafford.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här