Äntligen helg och det bjuds återigen på fin fotboll båda från Sverige och Europa. Vi har valt att analysera ett par matcher som vi tycker är värda att hålla ett extra öga på i helgen.

Atletico Madrid – Real Madrid

Madrid derby, två stjärnspäckade startelvor och kvällsmatch. Det är som upplagt för en fotbollsfest när storklubbarna gör upp på Wanda Metropolitano. Bortalaget har en del frågetecken kring skadeläget på vissa spelare så det är osäkert om spelare som Luka Modric och Isco kommer till start. Real har dock stjärnor på alla positioner så man står inte och faller på om dessa spelare kan starta. Eter nederlaget mot PSG så har laget återhämtat sig och tagit två segrar i ligan. Hemmalaget får klara sig utan anfallaren, Alvaro Morata som är avstängd till den här matchen. Joao Felix, underbarnet som värvades för över 1 miljard inför säsongen till Atletico har imponerat stort än så länge. Det känns på förhand som att det är två lag är väldigt jämbördiga med varandra och som absolut inte vill förlora den här matchen.

Vårt tips är: Att det blir Kryss i den här matchen till oddset 3.30. Oddset hittade vi på SpeedyBet

Bordeaux – PSG

Hamnstaden i västra Frankrike får besök av huvudstadens lag Paris SG. Ett PSG som har en enorm skadelista och en 2-0 förlust mot Reims innan den här matchen. Hemmalaget vann sin senaste match och ligger på en femte plats i Ligue 1, tre poäng bakom PSG som leder ligan. Även om skadelistan för bortalaget är stor och man saknar tongivande spelare så ska PSG vara numret förstora för Bordeaux. Hemmalaget har även släppt in mål i fem av sina sju senaste matcher. Detta tror vi att PSG med sin starka offensiv kommer kunna utnyttja.

Vårt tips är: PSG vinner + över 2.5 mål i matchen till oddset 2.05. Oddset hittade vi på ComeOn

Elfsborg – AIK

Bortalaget ska åka till Borås för att försöka hämta hem tre poäng till guldstriden. Elfsborg har tillsammans med Örebro hamnat i ett ingenmansland i årets allsvenska. Varken inblandade i någon toppstrid eller bottenstrid. AIK kommer från en vinst hemma mot IFK Göteborg, även om AIK inte imponerade i den matchen så var det tre viktiga poäng. Inför denna matchen så tror vi att bortalaget kommer gå in mycket hungrigare än hemmalaget. Chansen att hänga med i guldracet gör att motivationen hos AIK spelarna kommer vara en annan än hos Elfsborg som inte har något att spela för.

Vårt tips är: AIK vinner matchen så vi spelar en 2 till oddset 1.93. Oddset hittade vi på NoAccountBet

IFK Göteborg – BK Häcken

Under söndagen har vi ett Göteborgsderby att se fram emot. Två lag som har tappat mot den absoluta toppen i allsvenskan på sista tiden. Vill något av lagen ha med Europa platserna att göra så krävs det en vinst. Därav kommer det vara två lag som kommer att gå framåt då ett kryss inte hjälper speciellt mycket. Mötena lagen mellan brukar vara målrika och de sex senaste mötena har slutat med mer än 2.5 mål i fem av fallen. Så vi väljer att följa mönstret och tror att även denna matchen kommer innehålla mycket mål.

Vårt speltips är: Att det blir över 2.5 mål i matchen till oddset 1.95. Oddset hittade vi på Snabbare

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här