Foto: Bildbyrån

Igår lottades slutspelet för vårens Europa League. Där och då stod det klart – Malmö FF kommer att ställas mot Wolfsburg i 16-delsfinalen. Samtidigt som tyskarnas tränare är positiv över lottningen meddelas att VAR införs till denna match.

Malmö lyckades med den fantastiska bedriften att ta sig vidare ur Europa League-gruppen och avancera till ett slutspel. Och det gjorde man dessutom genom att vinna gruppen, framför den skandinaviska konkurrenten FC Köpenhamn och det ukrainska storlaget Dynamo Kiev. Nu väntar en 16-delsfinal.

Under gårdagen lottades även 16-delsfinalerna och på lappen för Malmös motståndare stod tyska Wolfsburg. Och de senare menar uttryckligen på att de är nöjda över denna lott.

– Om du tittar på alla lag i sextondelsfinalerna kan du se att det var en överkomlig lottning. Det betyder dock inte att vi kan underskatta Malmö. De slutade på andraplats i Sverige, en poäng efter ligasegraren och de kommer att försäkra slå oss genom att vara fysiska och vinna dueller, precis som du kan förvänta dig av ett skandinaviskt lag. Vi behöver stå upp mot dem, säger Jörg Schmadtke till klubbens officiella hemsida.

– Sportsligt sett är Malmö en bra motståndare. De vann sin grupp i Europa League och skandinaviska lag är alltid väldigt, väldigt välorganiserade och fysiskt robusta, säger tränaren enligt tyska tidningen Wolfsburger Allgemeine, säger Wolfsburgs tränare Oliver Glasner till den officiella hemsidan.

VAR införs

Nu når turneringen som sagt slutspelet och i gruppspelet finns inga krav på VAR, men kring det förstnämnda är läget annorlunda. Här behövs VAR. Av denna anledning kommer behövlig  utrustning därför installeras på Malmös hemmaarena. Detta kommer dock inte att bekostas av Malmö FF.

– Som regelverket ser ut just nu och som vi förstår kommer vi att ha VAR den 27:e februari. Uefas organisation monterar och installerar det som med annan utrustning, säger Niclas Carlnén till Fotbollskanalen.

– Regelverket ser ut så, de sköter allt. Vad det betyder praktiskt och vilka krav som ställs, det vet inte jag än.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här