LA Galaxy stod på måndagsmorgonen svensk tid inför en tuff uppgift när man reste till lokalkonkurrenten, tillika överlägsna serieledaren, Los Angeles FC för derbyt ”El Trafico”. Men trots det tog det bara två minuter innan Zlatan Ibrahimovic hade presenterat sig i målprotokollet. Och svensken var inte klar där. Zlatan hann också rulla in sitt andra mål innan halvleken var slut. Matchen slutade 3-3.

Förutom att matchen innehöll två lagmässiga lokalkonkurrenter fanns också två av MLS:s bästa målskyttar med på plan. Los Angeles FC:s Carlos Vela stod inför matchen på 26 fullträffar, Zlatan Ibrahimovic på 20. Men trots att det var Vela som utökade sin ledning i skytteligatoppen genom att rulla in sitt 27:e mål för säsongen var det – som vanligt – Zlatan det pratades om efteråt.

Zlatan presenterade sig omedelbart
Redan i den andra spelminuten bröt sig svensken loss och kunde efter en fin passning från Christian Pavon trycka in 0-1 till gästerna. Målet beskrevs som ett ”lysande avslut” av före detta storspelaren och Fox Sport-experten Alexi Lalas.

Efter en kvittering från Los Angeles FC klev Zlatan återigen fram med ännu ett klassmål. I en misstänkt offsideposition kunde han plocka ner bollen, grundlura den utrusande Los Angeles-målvakten och retsamt enkelt rulla in ledningsmålet.

Matchen slutade till slut 3-3, vilket betyder att Los Angeles Galaxy fortfarande är obesegrade i El Trafico.

En bra match
”Det var en bra match, speciellt i första halvlek” sa Zlatan till Fox Sport efter matchen. ”Jag var trött och jag är ledsen för det”.

Lalas fortsatte dock hylla tvåmålsskytten.

”Det finns en man som äger de här derbymatcherna och det är Zlatan”, konstaterade han.