Foto: Bildbyrån

Felix Beijmos framtid har diskuterats fram och tillbaka. Länge såg det ut som att svensken skulle lämna för spel i ett annat land. Så blir det inte – trots att han byter klubb. Idag skrev han nämligen på för Greuhter Fürth.
– Det är en bra möjlighet för Felix, säger Frank Baumann, sportchef i Werder Bremen, enligt klubbens officiella hemsida.

Försvararen Felix Beijmo har inte haft det lätt att hitta en fast klubbadress på sistone. Under den gångna allsvenska säsongen tillhörde han Malmö FF:s trupp, då han var utlånad från Werder Bremen. Efter säsongen gick han åter tillbaka till den tyska klubben och sedan dess har han varit på jakt efter en ny klubbadress. Rykten om diverse utlandsflyttar har härjat under dessa silly season-tider och nu står det faktiskt klart att han lånas ut. Däremot stannar svensken i Tyskland, då han signat för Greuhter Fürth. Lånet sträcker sig fram till sommaren.

Hans nya klubb förklarar värvningen.

– Efter Marco Meyerhöfers skada var vi tvungna att agera snabbt så att vi fortfarande hade tillräckligt med spelare på högerbacken under Marcos frånvaro. Felix är en U21-landslagsman för Sverige och kommer att ansluta till laget i början av nästa vecka, säger ledningen enligt den officiella hemsidan.

Dessutom är sportchefen i Werder Bremen, Frank Baumann, nöjd med att man löst en sådan affär.

– Det är en bra möjlighet för Felix att samla på sig mer matcherfarenhet i 2. Bundesliga för att han ska kunna ta nästa steg i hans utveckling, säger han enligt klubbens hemsida.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här