Manchester United har anställt en ny tränare. Efter säsongen ansluter Erik ten Hag till klubben. Han kommer närmast från Ajax och har skrivit på ett kontrakt till 2025 med den engelska storklubben.

Under denna säsong så tog tysken Ralf Rangnick över på tränarposten för Manchester United efter att Ole Gunnar Solskjaer fått lämna. Men redan i anslutning med Rangnicks ankomst så stod det klart att han endast skulle köra säsongen ut för att sedan kliva åt sidan för att vara konsult i klubben. Sedan dess har arbetet med att hitta ny tränare fortsatt för storklubben.

Många rykten har florerat under året men under den senaste tiden så har det mesta pekat på att Ajax succétränare Erik ten Hag skulle få jobbet som huvudtränare i Man United. Och nu står det klart. Under torsdagen så meddelar Manchester United på sin hemsida att holländaren ansluter efter den pågående säsongen.

– Det är en stor ära att bli utsedd till ny manager för Manchester United. Jag är oerhört exalterad över utmaningen som ligger framför mig. Jag känner till den här fantastiska klubben historia och passionen hos fansen. Jag är fast besluten att att utveckla ett lag som kan ge dem det de förtjänar, säger ten Hag till klubbens hemsida.

Kontraktet är påskrivet och sträcker sig fram till 2025 med en option på förlängning ytterligare ett år.