Östersunds FK:s tidigare tränare Graham Potter har landat karriärens största jobb. Engelsmannen är ny huvudtränare för Chelsea, och lämnar därmed Brighton Hove & Albion med omedelbar verkan.

År 2017 tog Östersunds FK guld i Svenska Cupen efter en otrolig saga. Klubben hade vandrat genom det svenska seriesystemet från Division 2 och upp till Allsvenskan för att sedan vinna cupguld. Titeln i Svenska Cupen gav dessutom ÖFK chansen att spela i Europa League, där man fortsatte sin succé. Mannen bakom det hela? Graham Potter.

Engelsmannen kom till Östersund 2011 och var med hela vägen från ”botten” till toppen. Men efter succén i Östersund kunde inte europeiska klubbar blunda för Potter. Flyttlasset för Graham Potter och hans ledarstab gick till Swansea i engelska Championship, där det bara blev en säsong innan de stack vidare till Brighton och Premier League. Efter tre säsonger i Brighton och en historisk ligaplats förra säsongen har nu Graham Potter landat ett drömjobb.

Efter en fin start på denna säsong i Brighton och en sämre start för London-klubben Chelsea så valde de sistnämnda att sparka sin huvudtränare Thomas Tuchel. Två dagar senare presenterade Chelsea sin ersättare i just Graham Potter. På fyra år har därmed engelsmannen tagit sig från Östersunds FK till Chelsea FC, en av världens mäktigaste klubbar.

Enligt The Telegraph ska Chelsea köpa loss Potter från Brighton för dryg 290 miljoner svenska kronor. Graham Potter tar med sig sina assisterande tränare Billy Reid och (svensken) Björn Hamberg till Chelsea. Samt huvudscouten Kyle Macaulay. En trio som följt med engelsmannen från tiden i Östersunds FK. Även hjälptränaren Bruno och målvaktstränaren Ben Roberts blir en del av Potters ledarstab i Chelsea.