Foton: Bildbyrån

Flera tusen Manchester United-supportrar hade samlats under söndagen för att protestera mot klubbens ägare inför stormötet mot Liverpool. En del av personerna som protestera bröt sig även in på arenan Old Trafford och tog sig in på planen. Det hela slutade med att matchen blev tvungen att skjutas upp. 

Protesterna från supportrarna gällande Manchester Uniteds ägare den amerikanska Glazer-familjen har blossat upp ordentligt efter uppgifterna om den nya superligan kom ut. United var en av lagen som från början stod bakom beslutet att skapa en ny superliga tillsammans med elva andra lagen. Men efter massiva protester valde flera lag bland annat Manchester United att dra sig ur superligan.

Detta har dock inte fått Manchester United-supportrarna att sluta protestera mot sin ägare utan istället har protesterna den senaste tiden ökat i styrka. Inför stormötet mot Liverpool hade flera tusen personer samlats utanför Old Trafford. Men även utan för spelarnas hotell vilket gjorde att spelarna inte kunde ta sig till matchen.

Flera av supportrarna tog sig även in på arenan Old Trafford och planen. Protesterna gick inte att stoppa och polisen fick inte kontroll över situationen. Det hela ledde till sist till att matchen fick skjutas upp och kommer att spelas vid ett annat tillfälle.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här