Foto: Bildbyrån

Under torsdagen väntar ett avgörande möte för Malmö FF i Europa League, när de ställs mot ett starkt Dynamo Kiev på hemmaplan i Markus Rosenbergs absolut sista match på Swedbank Stadion. Skåningarna har chansen att ta sig vidare till utslagsfasen av Europa League, men det kommer inte att bli lätt – de får nämligen bland annat klara sig utan Anders Christiansen och sina himmelsblå tröjor.

Det var många år sedan som han äntrade fotbollsplanen för första gången. Sedan dess har det blivit flera säckar med bollar som gått nät och en minst sagt framgångsrik karriär. Det handlar förstås om Markus Rosenberg. Den 37-årige anfallaren gör under torsdagen sin sista match på hemmaplan i MFF-tröjan och därmed går den långa, anrika sagan mot sitt slut. Under sin karriär har han hunnit representera ett flertal stora klubbar ute i Europa, och för fem år sedan att komma tillbaka till Sverige och MFF.
Och han har minsann satt ett avtryck i supportrarnas hjärtan.

Får spela i bortastället – och utan nyckelspelare

På torsdagen ska han alltså tackas av, vilket var tänkt att göras i de hederliga himmelsblå hemmatröjorna. Men den saken går UEFA nu emot. Malmö FF hindras nämligen från att spela i de tröjorna, eftersom att Dynamo Kievs alternativa tröjor inte skiljer sig tillräckligt mycket i färgnyansen. Detta har nu fått den svenska klubben att reagera.

”Malmö FF har tydligt opponerat sig mot beslutet, men utan framgång. Enligt UEFA:s regelverk är inget hemmalag garanterat att få bära sitt hemmaställ i de fall det inte finns en tillräcklig kontrast till någon av bortalagets olika färgkombinationer.”, skriver klubben på sin officiella hemsida.

Spelarna kommer däremot att byta om till hemmatröjan vid avtackningen.

Till matchen ser MFF dessutom ut att få klara sig utan den viktiga pjäsen Anders Christiansen. Han kämpar visserligen mot klockan, men mycket tyder på att han inte hinner bli spelklar. Samma sak gäller Oskar Lewicki och Franz Brorsson. Det återstår att se om dessa kommer att återfinnas på fotbollsplanen under torsdagen.

Matchen spelas på torsdag, klockan 21:00.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här