Finalen av Europa League är avgjord och ännu en gång stod spanjorerna Sevilla som herren på täppan. Klubben tog i och med 3-2 segern mot Inter sin sjätte Europa League-titel på lika många finalförsök.

Igår kväll var det dags att knyta ihop säcken i en av världens största turneringar för klubblag, Europa League. Matchen avgjordes i Köln mellan Sevilla och Inter där det förstnämnda laget gick segrande ur striden efter att matchen avgjorts genom mittbacken Diego Carlos konstspark i matchminut 74.

Men det var Inter som tog taktpinnen i matchen redan i den tredje minuten när Romelu Lukaku fälldes i straffområdet och tog själv hand om straffen till 1-0.

Men minuterna senare kom kvitteringen från Sevillas holländare Luuk de Jong på nick. Samma de Jong gav lite senare Sevilla ledningen med 2-1, återigen efter mål på nick. Då hade det bara spelats 33 minuter av matchen och det hade redan kommit tre mål.

Men den första halvleken var inte slut där. Istället fick Inter det sista ordet innan halvtidspaus när uruguayanen Diego Godin på ett patenterat sätt stångat in 2-2.

Den andra halvleken blev inte lika målrik. Istället skulle det dröja till matchminut 74 innan ett avgörande skulle komma. Efter att Interspelare rensat undan en farlig frispark kom bollen ut till en fristående Diego Carlos som läckert cykelsparkade in 3-2 till Sevilla via motståndaranfallaren Romelu Lukakus ben.

Målet blev avgörande och skickade hem Sevilla från Köln med ännu en Europa League-pokal i sin famn. Klubben tog sin sjätte titel på lika många finalförsök. Tidigare Europa League-vinster var 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16.

Sevilla är därmed det bästa laget någonsin i Europa League-sammanhang och har nu vunnit fyra titlar sedan 2014.