Foto: Bildbyrån

Åttondelsfinalen i Europa League mellan Slavia Prag och Sevilla innehåll elva mål på två matcher, där Slavia stod för sex av dessa. Ikväll blir det såklart svårare att göra mål, men risken är att det kommer bli desto lättare att släppa in mål nu när man ställs mot favoriten Chelsea. Som dessutom gått som tåget målmässigt. 1,92 på över 2,5 mål spelas med 3/5 units hos 888Sport. 

Match: Slavia Prag – Chelsea FC (Europa League) | Speltips: Över 2,5 mål | Odds: 1,95 | Units: 3/5 | Spelbolag: 888Sport | Spelstopp: 21:00

Majoriteten av matcher under slutspelet av Europa League har slutat med hemmaseger. Vilket också betyder att det svängt en hel del. Både i Europa- och Champions League. Hemmalag som satt sig i perfekta målmässiga lägen i första matchen har förlorat stort borta i returen.

För Slavia Prag handlade det dock mer om att bevaka de två bortamål som man hade med sig efter bortamatchen mot Sevilla. Efter 2-2 i Spanien och två bortamål i bagaget kom Slavia hem till Tjeckien med ett bra utgångsläge. I alla fall tills det att Sevilla gjorde tre kassar, och Slavia var tvungna att göra fyra. Och det löste ju sig till slut. Man vann med 4-3 hemma och tog sig vidare till kvartsfinalen med totalt 6-5. Guldsiffror, från ett överspelsperspektiv.

Chelsea och andra sidan gjorde förvisso mycket mål, men processen mot Dynamo Kiev blev desto kortare. Totalt 8-0 efter två matcher, och samma sak där – rent guld för överspelet.

Ikväll när Chelsea tar emot Slavia Prag på hemmaplan gissar jag att vi kan vänta oss minst två, och mycket möjligt tre mål från hemmalaget. Allt Slavia behöver göra är att kontra in en ynka kasse för att linan ska sitta – vilket till och med Malmö FF lyckades med.

Så, över 2.5 mål till 1,92 hos 888Sport ska inte vara för mycket begärt.

Speltips: Det blir fler 2.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på att det blir fler än 2.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Slavia Prag kan både konsten att göra och släppa in mål
  • Chelsea SKA göra minst två eller tre mål på hemmaplan
  • Gör Chelsea två mål måste Slavia gå framåt för minst en reducering, vilket antingen kommer resultera i mål framåt – eller kontringsmål i baken
Rygga Över 2.5 till 1.92 hos 888Sport!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här