MATCH: Dortmund – Schalke

 SPELTIPS: Över 3.5 mål i matchen

 SPELSTOPP: 15:30 16/5

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds

2.50
SPELA HÄR!

Äntligen är fotbollen tillbaka efter ett långt avbrott till följd av coronaviruset. Tyskland är först ut av de stora ligorna med att öppna upp för matchspel och vilken match vi bjuds på i första omgången. 

Ruhrderby mellan Dortmund och Schalke, två storklubbar som bara ligger några mil från varandra ska direkt efter corona uppehållet alltså ställas mot varandra. En på förhand riktigt het match men hur kommer matchbilden se ut nu när läget är som det är?

Det kommer vara ett publiktomt Signal Iduna Park som vanligtvis brukar vara fylld till bredden med över 80 000 åskådare i en sån här match.

Hur kommer spelarna att agera i närkamper och andra beslut? Det råder fortfarande oklarheter vad gäller närkontakt etc så det är många frågetecken inför matchen som ska rätas ut.

Lagen är i alla fall två framåtlutande lag som gillar att gå framåt, matcherna lagen mellan brukar vara målrika och framförallt när de spelas på Dortmunds hemmaplan. De fem senaste mötena mellan lagen har haft ett målsnitt på 4.4 mål.

Så jag kommer att spela på ett överspel i den här matchen och över 3.5 mål i matchen till oddset 2.50. Kommer spelarna vara extra försiktiga i närkamper och 50/50 dueller så kommer det öppna upp stora ytor för kvicka och offensiva spelare vilket båda lagen har flertalet av. Så jag tror det kommer att bli en målrik historia och väljer därför att spela överspel i den här matchen.

Speltips: Över 3.5 mål i matchen

Jag väljer att spela på över 3.5 mål i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Det är oklart hur spelarna kommer agera och spela nu med coronaviruset, öppnar upp för ytor!

  • Ofta målrika matcher när lagen möts

  • Senaste två matcherna mellan lagen på Dortmunds hemmaplan har slutat 2-4 och 4-4

Spela över 3.5 mål i matchen hos 888sport

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här