MATCH: Sporting – Benfica

 SPELTIPS: Benfica vinner matchen

 SPELSTOPP: 22:15 17/1

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: ComeOn

 Odds   

2.05
SPELA HÄR!

Den största matchen inom portugisisk fotboll ska spelas. De två stora Lissabon lagen ställs mot varandra, Sporting mot Benfica. Ett möte mellan inte bara stadens två stora lag utan även hela landets två mest uppskattade och samtidigt hatade klubbar. Det kommer bli en sprakande tillställning var så säkra. 

Hemmalaget Sporting har i stort sett redan tappat guldet från sin 4:e placering i tabellen. Det skiljer 16 poäng upp till serieledarna tillika rivalen Benfica. 16 poäng kan tyckas vara ett försprång som ska gå att ta igen då det återstår 18 omgångar. Men då ska man komma ihåg att Benfica endast tappat 3(!) poäng den här säsongen. Samtidigt som den tredje av de stora drakarna Porto även de gått starkt och ligger 4 poäng bakom Benfica och 11 poäng före Sporting. Så att båda lagen ska kollapsa helt i ligan är inte speciellt troligt, men det gör inte den här matchen mindre intressant.

För även om guldet kanske är borta för Sporting så är en seger mot rivalen en fullgod ersättare till detta. Rivaliteten mellan klubbarna är otrolig stark och en seger mot rivalen kan vara räddningen för en dålig säsong och tvärtom vid en förlust. En förlust mot stadsrivalen kan smutsa ner en annars lyckad säsong.

Räkna med att det kommer vara ett galet tryck när lagen kliver ut på fredagskvällen där hemmapubliken kommer försöka lyfta fram sitt lag till en seger mot Benfica.

Nu tror jag dock inte att publikens stöd i ryggen kommer hjälpa för Sporting, bortalaget Benfica har sett så otroligt stabila ut i ligaspelet och 15-0-1 och en målskillnad på 40-6 efter 16 omgångar är makalöst bra siffror, Benfica har varit dominanta i ligan under säsongen.

Två spelare att hålla ett extra öga på inför den här matchen är Sportings mittfältsgeneral Bruno Fernandes. Från sin position på mittfältet så har han i princip själv styrt Sportings spel under säsongen. 8 mål och 7 assist har det blivit för Fernandes i ligan och flera stora klubbar är och rycker i honom för att få loss honom i januarifönstret. Manchester United ska vara det laget som kommit längst i förhandlingarna med Sporting och det återstå och se hur länge han blir kvar i Sporting.

Pizzi i Benfica är den andra spelaren att hålla koll på. Från sin position som högermittfältare smyger han ofta in i banan och ställer till oreda för motståndarförsvarare, hans strålande facit med 12 mål och 8 assist på 16 matcher talar sitt tydliga språk. Han är en otroligt viktig spelare för Benfica och han kan avgöra matcher helt på egen hand.

Mitt speltips till den här matchen är att Benfica kommer vinna, de har ett bättre lag där spelarna har hittat varandra ute på planen. Sporting har det mer rörigt och det är återigen oroligheter mellan supportrar och ledningen vilket även delvis har påverkat spelarna på planen. Om än inte på samma sätt som för något år sedan när ett antal supportrar stormade träningsanläggningen och krävde att spelare och ledare skulle lämna klubben.

Men mot ett harmoniskt Benfica så kommer det bli tufft för Sporting och jag väljer därför att spela på en bortaseger till oddset 2.05, ett odds jag hittade hos ComeOn.

Speltips: Benfica vinner matchen

Jag väljer att spela på Benfica som vinnare i matchen. Här är några orsaker till detta:

  • Benfica har 45 av 48 möjliga poäng i ligan, otroligt imponerade facit

  • Benfica är ligans bästa bortalag där laget inte tappat en enda poäng under säsongen

  • Sporting har haft de tufft på hemmaplan och på 7 matcher har de förlorat 3 av dessa.

Spela Benfica som vinnare hos ComeOn

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här