MATCH: Hammarby – IFK Göteborg

 SPELTIPS: Hammarby vinner

 SPELSTOPP: 19:00 20/7

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds

1.71
SPELA HÄR!

Stockholm mot Göteborg i en duell när Hammarby tar emot IFK Göteborg, två lag som inte presterat som förväntat där framförallt hemmalaget Hammarby har haft det betydligt svårare att ta poäng i inledningen än vad många trodde inför säsongen. 

Hammarby ansågs av många inför säsongen vara den stora guldfavoriten tillsammans med Malmö FF, men efter 8 omgångar placerar sig Hammarby först på en tionde plats i tabellen, nio poäng bakom ledarna IFK Norrköping. IFK Göteborg har även de haft en tung start och placerar sig precis bakom Hammarby på en elfte plats i tabellen, två poäng bakom Hammarby.

Så det är med andra ord två lag som behöver plocka poäng om de inte ska halka efter allt för mycket mot toppen av tabellen då snart en tredjedel av säsongen har spelats.

Positivt för hemmalaget Hammarby är att de två senaste matcherna har spelet sett betydligt bättre ut än tidigare matcher och Hammarby börjar allt mer likna det lag som så framgångsrikt förra året vann matcher.

Lagen möttes för bara några veckor sedan i svenska cupen på tele2-arena i en match där IFK Göteborg ”chockade” Hammarby med hård press och offensivt spel som ledde till en seger med 3-1. Nu tror jag Stefan Billborn och Hammarby har lärt sig sin läxa från den matchen och kommer spela annorlunda mot hur de spelade där.

Fortsätter Hammarby spela som de spelade mot Sirius och Kalmar i de två senaste matcherna så kommer IFK Göteborg få stora bekymmer bakåt. Det är även där jag anser att IFK Göteborg har sin svagaste lagdel så for Hammarby igång offensiven kan de bli en jobbig kväll för bortalaget.

Speltips: Hammarby vinner matchen

Jag väljer att spela på Hammarby som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Hammarby har börjat få igång sitt spel från förra säsongen igen och ser bättre och bättre ut hela tiden

  • IFK Göteborg blandar och ger allt för mycket med höga toppar och djupa dalar

  • Hammarby har troligtvis lärt sig en läxa sedan lagen möttes i svenska cupen och kommer spela mer aggressivt i den här matchen

Spela Hammarby som vinnare hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här