MATCH: Hertha Berlin – Union Berlin

 SPELTIPS: Hertha Berlin vinner matchen

 SPELSTOPP: 20:30 22/5

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: William Hill

 Odds

2.40
SPELA HÄR!

Berlinderby en match som vanligtvis lockar fulla arenor och en atmosfär utöver det vanliga. Nu ska matchen spelas inför tomma läktare på den mäktiga Olympiastadion. Hur kommer spelarna reagera på detta? Kommer det vara samma intensitet i närkamperna och spelet som ett derby vanligtvis för med sig? 

Lagen kommer in i den här matchen med olika resultat i ryggen. Hertha kommer stärkta efter en fin bortaseger mot Hoffenheim med 3-0 samtidigt som Union Berlin inte helt oväntat gick på pumpen hemma mot Bayern München. Det som dock skilde lagen mest åt förutom resultatet var att lagen såg väldigt olika ut formmässigt.

Hertha kom in i sin match och spelade till och med över vad folk hade förväntat och det såg inte ut som att ledigheten alls hade drabbat laget och spelet satt från start. För Union Berlin var det helt tvärtom spelarna såg förvirrade ut och det var verkligen en träningsmatchskänsla som utspelade sig i matchen mot Bayern München. Förvisso är Bayern ett mycket bättre fotbollslag men även de hade en dålig match och ändå fick knappt Union röra bollen.

Nu ska det alltså spelas derby, en fredagskväll i hjärtat av Europa. En match som vanligtvis lockar fullsatta arenor med ett galet tryck på läktarna ska nu på grund av coronaviruset spelas inför helt tomma läktare på en arena som rymmer över 80 000 åskådare. En syn som kommer var märklig men också kommer påverka spelet tror jag. Det kommer inte vara samma intensitet på planen som om det hade varit 80 000 personer på läktaren.

Därför tror jag att Herthas form de visade upp i matchen mot Hoffenheim kommer vara avgörande, de visade att de kommit betydligt längre i att hitta formkurvan än vad bortalaget Union visade i sin match och därför kommer jag spela på att hemmalaget vinner matchen till oddset 2.40

Speltips: Hertha Berlin som vinnare

Jag väljer att spela på Hertha Berlin som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Ett derby utan publik kommer bli annorlunda för spelare, återstår och se hur de kommer avspegla sig på spelet

  • Hertha Berlin såg väldigt stabila ut i sin 3-0 seger på bortaplan mot Hoffenheim senast

  • Union Berlin såg ringrostiga ut efter uppehållet senast och dras med en hel del skadebekymmer

Spela Hertha Berlin som vinnare hos William Hill

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här