MATCH: Finland – Wales

 SPELTIPS: Finland vinner matchen

 SPELSTOPP: 20:45 3/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds

3.10
SPELA HÄR!

Landslagsfotbollen är tillbaka, efter mer 10 månaders frånvaro och ett framflyttat europa mästerskap så ska bollen sättas i rullning igen vad gäller landslagsfotboll. En ny säsong av Nations League väntar och ett hemmastarkt Finland tar i sin första match emot ett både skadedrabbat och inte allt för samspelt Wales i Helsingfors. 

Nations League ska dra igång och Finland och Wales spelar i Nations League B där de delar grupp tillsammans med Irland och Bulgarien. En jämn grupp där alla kan slå alla om platsen till Nations League A.

I första matchen ska Finland som på sina femton senaste hemmamatcher endast förlorat två stycken av dessa. De fina hemmafacit var även de som la grunden till att Finland kvalificerade sig till sitt historiskt först Europamästerskap. Ett mästerskap som på grund av coronapandemin blivit framflyttat till 2021 istället.

Nu återstår det att se om Teemu Pukki och resten av den finländska truppen fortfarande kan hålla nivån under Nations League eller om det nu kommer en liten dipp. På hemmaplan tror jag de fortsatt kommer vara starka och därav är oddset i den här matchen där Wales anses vara favoriter fel enligt mig.

Wales är absolut inget dåligt fotbollslag men de saknar flertalet spelare som är på skadelistan och spelare dom Daniel James och Gareth Bale som till vardags spelar i Manchester United respektive Real Madrid har knappt spelat någon fotboll alls sedan återstarten efter corona. Skadelistan som Wales kommer med berör alla lagdelar från defensiven till anfallet vilket gör att de är ett försvagat manskap som tar sig till Helsingfors.

Det kommer garanterat bli en jämn match men ser man till förutsättningarna inför att Finland är hemmastarka mot ett försvagat Wales så finns det goda möjligheter för en hemmaseger och när spelbolagen ger en hemmaseger oddset 3.10 så kan jag inte motstå att hugga detta.

Speltips: Finland vinner matchen

Jag väljer att spela på Finland vinner match. Här är några orsaker till detta:

  • Finland har visat att man är starka på hemmaplan senaste åren

  • Wales dras med en hel del skador

  • Spelare som Daniel James och Gareth Bale som ska vara tongivande i landslaget har varit utanför sina klubblag den senaste tiden

Spela Finland som vinnare hos 888sport

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här