MATCH: Dortmund – Mönchengladbach

 SPELTIPS: Dortmund vinner

 SPELSTOPP: 20:45 30/10

 UNITS: 2/5

 SPELBOLAG: Snabbare

Odds

1.60
SPELA HÄR!

Tyska cupen fortsätter under onsdagen och det är dags för andra omgångens hetaste match när Dortmund tar emot Mönchengladbach. 

Det är två lag som visat god form i ligan, Dortmund ligger femma på 16 poäng. Bortalaget Mönchengladbach leder i nuläget Bundesliga på 19 poäng.

Lagen möttes så sent som för två veckor sedan i ligan och då gick Dortmund segrande ur den duellen, hemmalaget har ett övertygande facit mot just Mönchengladbach. På hemmaplan har Dortmund endast förlorat två gång sedan 2005 mot Gladbach och resterande matcher har blivit segrar för Dortmund.

Mario Götze gick ut skadad i senaste ligamatchen för hemmalaget och är ett frågetecken inför kvällens möte. Hemmalaget har dock en bred trupp och ersättare finns att tillgå.

Jag tror att båda lagen kommer att rotera en del i denna matchen, Gladbach har bortamöte mot Leverkusen redan på lördag i Ligan och Dortmund ska möta Wolfsburg på hemmaplan samma dag. Samt att båda lagen har Europaspel som väntar i nästa vecka. Så för att ha så fräscha ben som möjligt på nyckelspelare kommer vi nog få se en del rotationer i båda lagen. Ser man på de olika trupperna så har Dortmund en bredare spets och kan även vid rotation matcha en väldigt stark elva.

Ser man till oddsen så är Dortmund klara favoriter i den här matchen och även jag väljer att kliva på oddset för en hemmaseger till 1.60.

Speltips: Dortmund vinner

Jag väljer att spela på Dortmund som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Dortmund har inte förlorat mot Gladbach sedan 2015

  • Dortmund är väldigt starka hemma på Signal Iduna Park

  • Dortmund vann mötet i ligan mellan lagen för två veckor sedan

Spela Dortmund som vinnare hos Snabbare

Regler & Villkor gäller

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här