MATCH: Brentford – Fulham

 SPELTIPS: Brentford vinner

 SPELSTOPP: 20:45 4/8

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds

2.05
SPELA HÄR!

En hel säsong där båda lagen inklusive playoff matcherna spelat närmare 50 matcher vardera har nu kommit till slutdestinationen. En hel säsong ska nu avgöras under 90 minuter där segrarna ur striden lämnar Wembley som ett Premier League-lag. Det är trean Brentford mot fyran Fulham som ska göra upp om en Premier League plats och räkna med att det kommer bli full fart och spelare som kommer slita utöver det vanliga. Detta inte är en vanlig match utan en match med så mycket pengar inblandat då laget som tar sig till Premier League är garanterade över 1 miljard kronor(!). 

Detta är alltså en match som kan avgöra framtiden flera år framöver för någon av klubbarna. Då det är så mycket pengar inblandat som går till segraren så är skillnaden mellan en vinst och förlust den största av alla matcher som spelas runt om i världen.

Hur det kommer sluta kan bara gudarna veta men jag tror att Brentford med Pontus Jansson i laget kommer att lösa den här segern och ta en plats i Premier League till nästa säsong. En seger för Brentford skulle göra att klubben för första gången sedan säsongen 1946/1947 spelar fotboll i den högsta divisionen i England.

Vad som gör att jag tror att Brentford kommer vinna är helt enkelt att laget har båda delarna som krävs för att vara ett vinnande lag. En otroligt stark defensiv där svenske Pontus Jansson har varit en starkt bidragande orsak. Samt att laget även har Championships kanske bästa offensiv men framförallt en offensiv som visat sig vara ruskigt effektiva. Detta visar sig inte minst på målstatistiken där Brentford både är de lag som släppt in minst mål av alla i Championship men även är de laget som gjort allra flest mål.

Sedan att Fulham saknar sin stora fixstjärna Alexander Mitrovic som under säsongen sått för 25 av lagets totalt 64 mål. Detta gör även honom till skytteligavinnare i serien och att han saknas till den här matchen på grund av skada kan vara skillnaden på vinst och förlust för Fulham.

Speltips: Brentford vinner matchen

Jag väljer att spela på Brentford som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Brentford har haft ligans bästa försvarsspel under säsongen

  • Brentford är även otroligt framåtlutade trots sin starka defensiv så har laget även gjort flest mål av alla lagen i Championship

  • Fulham saknar sin anfallsstjärna Alexander Mitrovic som vann skytteligan i Championship, tungt avbräck för Fulham

Spela Brentford som vinnare hos 888sport

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här