MATCH: Portugal – Kroatien

 SPELTIPS: Portugal vinner

 SPELSTOPP: 20:45 5/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Campobet

 Odds

1.93
SPELA HÄR!

Nations League rullar igång och i denna match mellan Portugal och Kroatien så är det även Sveriges två kommande motståndare i Nations League vi får bevittna. Två spelskickliga lag där jag anser att hemmalaget Portugal med all rätt ska vara favoriter och att de borde kunna lösa en seger i den här matchen!

Nations League och Portugal är en kombo som verkligen går hand i hand. Nationen gick segrande ur den första Nations League som anordnades och målet utåt från portugiserna är att man ska gå hårt för att försvara titeln.

Men den kvaliteten som finns i Portugal så är det absolut ingen omöjlighet även om gruppen innehåller starka lag så har Portugal visat att man kan besegra alla nationer i världen.

Kroatien som hade sin pik under VM 2018 där det blev guld har efter det inte visat upp lika bra resultat i sina matcher. Laget hade det tungt i förra Nations League där man slutade sist i sin grupp. I EM-kvalet gick det dock bättre när laget kvalificerade sig till EM 2020 men i en relativt enkel grupp hade Kroatien även det tufft och framför allt var det på bortaplan som spelet inte stämde. Det blev tillexempel kryss i möten mot Wales och Azerbaijan och förlust mot Ungern på bortaplan.

Till den här landslagssamlingen så har Kroatien även valt att ställa sina två bästa spelare i Luka Modric och Ivan Rakitic åt sidan till förmån för andra spelare. Ett stort tapp då man tappar sina två kreatörer på mittfältet.

Så ett Portugal som sprudlar av offensiv kvalitet i André Silva, Bernardo Silva, Fernandes och inte minst Cristiano Ronaldo ska lösa en match som denna. Speciellt på hemmaplan där Portugal endast förlorat en match på de senaste tjugo matcherna. Man har även noll insläppta mål under sina tre senaste hemmatcher.

Med ett Kroatien utan sina bästa spelare på planen så ska Portugal vara favoriter till att vinna. Så pallar man bara pressen så ska Portugal gå segrande ur den här matchen.

Ett litet utropstecken är dock om Cristiano Ronaldo kommer kunna delta till 100% då han under samlingen dragits med inflammation i en tå. Nyheterna från Portugal rapporterar dock att det inte ska vara några problem men det är dock ett avbräck för Portugal om han nu inte skulle vara med i matchen.

Jag tror dock att Portugal med eller utan Ronaldo med sin kvalitet i truppen kommer lösa den här uppgiften så mitt spel blir en hemmaseger till oddset 1.93

Speltips: Portugal vinner matchen

Jag väljer att spela på Portugal som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • Portugal vann Nations League förra gången den spelades

  • Portugal har en väldigt spännande mix mellan rutinerade spelare som Cristiano Ronaldo och en ny generation som är redo att ta över

  • Kroatien vilar sina två bästa spelare under den här landslagssamlingen

Spela Portugal som vinnare hos Campobet

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här