• Tottenham – Manchester City
  Speltips: 2
  Odds: 1.80
  Tid: 21/11 18:30
  TV: Viaplay

 • Atletico Madrid – Barcelona
  Speltips: Båda lagen gör mål
  Odds: 1.66
  Tid: 23/11 21:00
  TV: C More

 • AFC Eskilstuna – Degerfors
  Speltips: 2
  Odds: 1.70
  Tid: 21/11 15:00
  TV: Dplay

Totalt Odds: 5.08

Spelstopp: 14:59 21/11

SPELA HÄR!

Uppehållet för landslagsfotbollen är över och nu ska det återigen spelas klubblagsfotboll runt om i europa. Där har vi har valt ut ett trippelspel med inspiration från de engelska öarna, spanska fotbollen och sedan kryddar vi detta med en svensk match. Helgen överlag bjuder på mycket spännande fotbollsmatcher.

Tottenham – Manchester City

De två giganterna Jose Mourinho och Pep Guardiola ska göra upp i ett möte mellan två formstarka lag. Tittar man bara rakt upp och ner på tabellen så ska Tottenham vara favoriter i den här matchen då man placerar sig på en andraplats jämfört med City som slirar i tabellen och återfinns först på en tiondeplats. Men faktum är att City har nio raka matcher utan förlust, det som ställt till det för Pep och hans spelare är de onödiga kryss matcherna som gjort att laget slirat till i tabellen. Men vi alla vet vilken otrolig trupp Manchester City innehar och fortsätter man bara trumma på som man gjort på slutet så kommer man inom kort ha ätit upp poängskillnad mot toppen och vara med och slåss om platserna som vi blivit vana att hitta City de senaste åren.

Även om det är två formstarka lag som möts så håller jag City som det starkare laget, man har en solid defensiv som enbart släppt in 2 mål de senaste fem matcherna och offensiven sprudlar av kvalitet. City måste även börja plocka trepoängare mot toppkonkurrenterna om man inte ska halka efter för mycket i tabellen så jag tror City kommer köra gasen i botten från start och att spetsen i bortalaget fäller avgörandet i den här matchen till en bortaseger.

Atletico Madrid – Barcelona

Två giganter ska ställas mot varandra när Atletico Madrid tar emot Barcelona på Wanda Metropolitano. Hemmalaget har haft en imponerade inledning på säsongen, men kommer till den här matchen med en hel del frågetecken och skador på viktiga spelare. Men även bortalaget Barcelona har den spelare borta och då är det framförallt mittfältaren Serigo Busquets och anfallaren Ansu Fati som är de mest märkbara bortfallen.

Men även om det är två lag som inte kommer kunna matcha sina absolut starkaste elvor och där vi dessvärre inte kommer få se Luis Suarez mot sin tidigare klubb då han har drabbats av covid-19, så är det två lag som kryllar av kvalitet.

Framförallt är det offensivt där spelare som Joao Felix, Lionel Messi och Griezmann är spelare som kan avgöra matchen åt båda hållen. Jag tror detta kommer bli en riktigt rolig och underhållande match att titta på där det kommer svänga och skapa chanser åt båda håll.

Oddsen talar något till Barcelonas fördel men med tanke på Atletico Madrids fina framfart under inledningen och Barcelonas något svajiga inledning och då framförallt på bortaplan så känns det som en vidöppen match. Därför lockar spelet båda lagen gör mål mig mycket mer då det är som sagt två riktigt bra lag offensivt och matcherna mellan lagen har en tendens att kunna bli målfester.

AFC Eskilstuna – Degerfors 

Det är två lag som är i påväg mot helt olika riktningar, hemmalaget AFC kämpar för överlevnad i superettan och med tre omgångar kvar har AFC ett litet andrum på tre poäng ner till Umeå som är under kvalstrecket, men formen ser allt annat än ljus ut för hemmalaget. Andra tongångar är det i bortalaget, laget från bruket är påväg tillbaka till det svenska finrummet och kan vid seger kvalificera sig för allsvenskan.

Senast Degerfors spelade i allsvenskan var 1997 och inför säsongen var det nog inte många som trodde på Degerfors, men lagmaskinen med Johan Bertilson och Victor Edvardsen i spetsen har motbevisat alla gång på gång och nu kan alltså Degerfors bli allsvenskt lag igen.

Degerfors har verkligen spelat en imponerade fotboll under säsongen och jag ser inget som ska kunna stoppa dem från att vinna den här matchen och därmed säkra avancemanget till allsvenskan. Nu möter man också ett AFC som är riktigt illa ute, med tre raka förluster så närmar sig nedflyttningsplatsen skrämmande fort.

Nej i den här matchen tror jag bortalaget gör proceduren kort får vi likt så många matcher tidigare under säsongen se ett Degerfors som går ut och bara öser direkt från start och skaffar sig en tidig ledning? Det är inte alls omöjligt och framförallt tror jag Degerfors kommer lösa tre poäng och därmed bli ett lag för allsvenskan 2021.