Klubblagen får den här helgen vila och seriespelet är pausat för nu väntar landslagsfotboll och vi går in i avslutningen av årets Nations League gruppspel. Helgen bjuder på flera riktigt stora matcher där självklart matcherna i Sveriges grupp är dem med störst fokus.

Sverige – Kroatien

Ska det bli vidare spel i A-divisionen nästa gång i Nations League så är Sverige piskade att vinna matchen Kroatien.

När lagen mötte varandra i Kroatien stod Sverige för en fin insats men det ledde dessvärre inte till något då Kroatien tillslut ändå vann matchen med 2-1. Men Sveriges spel visade på goda intentioner och kan Sverige komma upp i samma nivå på hemmaplan så tror jag de blir svårstoppade.

Sverige är inne i en generationsväxling där flera unga spelare har kommit in och tagit för sig och Sverige gör hela tiden framsteg i sin process. För Kroatien har det gått åt andra hållet sedan VM 2018, laget har dalat och stjärnspelarna har blivit äldre utan att så många yngre har kunnat fylla deras skor.

Speciellt på bortaplan har Kroatien haft stora problem med endast 2 segrar på 10 matcher. Så kan Sverige bara komma upp i en nivå som vi vet att de klarar av så tror jag de kan skaka Kroatien och få med sig alla tre poängen i den här matchen. Men då gäller det att offensiven sitter något som varit ett problem de senaste matcherna att Sverige inte varit tillräckligt vassa i avsluten.

Vårt tips är: Sverige vinner pengarna tillbaka vid X till oddset 1.92. Oddset hittade vi hos Betsson

SPELA HÄR!

Portugal – Frankrike

Regerande europamästarna ska ta emot regerande världsmästarna. En riktigt stormatch där utgången i det här mötet med största sannolikhet kommer vara avgörande för vilket av lagen som tar sig vidare från gruppen. För det är dessa två lag som dominerat i Sverige grupp. 10 poäng vardera har de samlat ihop där det blivit vinster i alla matcher förutom när de mötte varandra i första mötet. Den matchen slutade 0-0.

Nu är det Portugals hemmaplan och det är en fördel som jag tror kommer vara avgörande för matchens utgång. Portugal har visat på en enorm bredd i sin trupp den senaste tiden något man inte minst visade mot Sverige. Där var storstjärnan Ronaldo inte med i matchen men då klev avbytaren Diego Jota fram och leverade två mål och en assist i matchen.

Portugals offensiv håller yppersta världsklass och när laget ställer om i kontringsspelet så är det i stort sett inga lag i världen som hinner med.

Hemmaplanen och att storstjärnan Cristiano Ronaldo inte visar några tecken på att att han åldras utan snarare tvärtom att han bara blir bättre och bättre gör att jag tror på en hemmaseger i det här mötet.

Vårt tips är: Portugal vinner matchen till oddset 2.40. Oddset hittade vi på ComeOn

SPELA HÄR!

Danmark – Island

Det ska även spelas ett nordiskt möte under helgen när Danmark tar emot Island. Här är det ett hemmalag som faktiskt har möjligheten att ta sig vidare från gruppen som även innehåller England och Belgien. Detta efter att Danmark på två möten mot England tagit fyra poäng, så om resultaten går Danmarks väg de två sista omgångarna och Danmark skulle vinna mot Island och Belgien i sista matchen så går man vidare från gruppen. För bortalaget Island går det dock betydligt tyngre. Fyra raka förluster och 2-11 i målskillnad har det blivit för Island. Inte nog med detta så tappade man EM-platsen i veckan efter att ha förlorat sin match playoff match mot Ungern, i en match där Island hade ledningen fram till slutminuterna men tappade till 2-1.

Det kommer med andra ord vara ett Island som fått sig en rejäl smäll psykiskt och jag tror inte laget har hunnit ställa om till den här matchen för fem öre.

Så jag kommer gå på en hemmaseger i den här matchen. Danmark har ett riktigt spännande lag på gång och man har även en bredd vilket man inte minst visade i träningsmatchen senast mot Sverige. Hela 15(!) spelare saknades men ändå lyckades man besegra Sverige med 2-0.

Med dessa förutsättningar och att Danmark forfarande har något att spela för gör att jag tror de kommer gå all-in i matchen och vinna med ett par mål så jag väljer att spela Danmark -1. Vilket betyder att när matchen startar så är resultatet 1-0 till Island så för att spelet ska sitta måste Danmark vinna med två mål.

Vårt tips är: Danmark -1 till oddset 1.96. Oddset hittade vi på 888sport

SPELA HÄR!

Belgien – England

Stormötet i Danmarks grupp där Belgien vid seger kan grusa deras drömmar om avancemang då Belgien blir gruppsegrare vid vinst. England vann det senaste mötet mellan lagen på hemmaplan med 2-1. Det var dock ett skadedrabbat Belgien som kom till den matchen och nu har man ett mer ordinarie lag, dags för revansch med andra ord?

Det är precis vad jag tror kommer se. Belgien kommer gå ut och vinna den här matchen helt på att man är ett starkare lag än England när alla spelare är tillgängliga. Kevin De Bruyne, Lukaku, Mertens och Courtois är alla tillbaka från tidigare skador och skadefria vilket gör att Belgien kan matcha sitt bästa lag till den här matchen.

Belgien är även inne i en ruskig form om man bortser från plumpen senaste mot England, räknar man bort den matchen har Belgien spelat 15 matcher utan förlust varav 14 av dessa är segrar. Makalösa siffror.

Vårt speltips är: Belgien vinner matchen till oddset 2.35. Oddset hittade vi på William Hill

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här