Champions League är tillbaka och för till ovanligheterna så får vi uppleva CL på en helg. Utöver detta så innehåller även helgen bland annat ett stockholmsderby. Så mycket spännande fotboll att titta på i helgen med andra ord.

FC Barcelona – Napoli

Champions League är tillbaka efter ett långt uppehåll och returmötena i åttondelsfinalerna som inte spelades klart innan covid-19 bröt ut ska nu avgöras. Första mötet i Neapel mellan lagen slutade 1-1 så nu måste Barcelona trycka gasen i botten om de inte vill lämna turneringen redan i åttondelsfinalen.

Läget inför matchen är glasklart. Barcelona måste vinna matchen eller spela 0-0 för att gå vidare. 1-1 väntar förlängning och blir det säg 2-2 eller 3-3 så går Napoli vidare. Med andra ord gör Napoli mål så måste Barcelona göra minst 2 mål för att gå vidare direkt.

Jag tror att Barcelona kommer trycka gasen i botten direkt i inledningen för att så tidigt som möjligt försöka skapa sig en ledning i matchen. Med Messi därframme så har Barcelona världens farligaste anfallsvapen så räkna med att Barcelona kommer utnyttja hans kvaliteter till max.

Napoli är dock inte på något sätt ett dåligt lag även om säsongen inte alls gick som de hade tänkt i ligaspelet där man tillslut slutade på en 6:e plats i tabellen så ska inte Barcelona underskatta dem allt för mycket. Ett mål gör att det kan bli riktigt nervöst för hemmalaget och med tanke på att Napoli inte går vidare vid ett 0-0 resultat kan vi garanterat räkna med anfallsfotboll från båda lagen.

Vårt tips är: Att det blir över 2.5 mål i matchen till oddset 1.60. Oddset hittade vi hos 888sport

SPELA HÄR!

Djurgården – Hammarby

Dags för ett stockholmsderby och denna gången är det de båda klubbarna som till vardags delar arena. Rivaliteten mellan klubbarna har alltid funnits där men sedan lagen flyttade in till samma arena tele2-arena så har rivaliteten skruvats upp ett snäpp till. Lägg där till att lagen de senaste åren då de delat arena varit i liknande situationer vad gäller tabellplaceringar vilket kryddar till det extra mycket.

Derbyn är alltid derbyn och allt kan hända brukar man säga. Det spelar ingen roll hur säsongen ser ut annars utan i derbyn är som egna ligor i ligan. Något som är anmärkningsvärt när det kommer till just stockholmsderbyn är hur svårt Djurgården har att vinna dessa. Det gäller både mot AIK och Hammarby. Sedan 2007 har Djurgården bara vunnit ett derby mot Hammarby i allsvenskan.

Djurgården bröt dock sin svit mot AIK tidigare under säsongen genom att ta sin första derbyseger mot AIK sedan 2011 efter att laget vann med 1-0.

Ser man till tabelläge och hur lagen har presterat den här säsongen så ska Djurgården vara favoriter. Djurgården är även knappa favoriter hos spelbolagen men jag tror att Hammarby kommer lösa en seger i den här matchen.

Hammarby har som sagt ett mentalt övertag på Djurgården redan från start i och Hammarbys offensiva spel är ett spelsätt som Djurgården ibland har svårt för. Så får Hammarby igång det spelet som laget hade förra året och som vi har sett en del glimtar av även den här säsongen så kommer Bajen att lösa tre poäng i den här matchen.

Vårt tips är: Hammarby vinner matchen till oddset 3.10. Oddset hittade vi på ComeOn

SPELA HÄR!

Bayern München – Chelsea

En annan av åttondelsfinalerna som ska avgöras är dubbelmötet mellan Bayern München och Chelsea. Av de fyra åttondelsfinalerna som återstår så är det denna som på förhand känns redan avgjord. Bayern vann första mötet på Stamford Bridge med hela 3-0 och har redan ena foten i kvartsfinalspelet. Det ska till en riktigt stor skräll om Bayern skulle tappa en 3-0 ledning nu när laget spelar på hemmaplan. Men allt kan hända i fotboll och tro inte att Chelsea inte kommer att försöka i alla fall i inledningen av matchen.

Skulle dock Bayern göra ett snabbt mål i matchen så tror det blir svårt för Chelsea spelarna att motivera sig då det kommer kräva 4 mål för att ta sig vidare.

Ett spel som jag har fastnat för är att båda lagen gör mål. Chelsea som sagt måste trycka allt framåt för att försöka hämta in ett 3-0 underläge och har inget att förlora med att satsa tok offensivt. Detta kommer i sin tur leda till att ytor kommer att skapas för Bayerns skickliga offensiv och målchanser kommer att komma för Bayern. Förvaltas bara chanserna rätt så ser jag inte några problem med att det inte skulle kunna blir mål åt båda hållen i den här matchen och det är där jag kommer placera mitt spel.

Vårt tips är: Båda lagen gör mål till oddset 1.63. Oddset hittade vi på Campobet

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här