Avslutningen i Serie A, FA-cup final i England och allsvenskan rullar vidare med full kraft. Vi har med andra ord mycket rolig och spännande fotboll att se fram emot i helgen och vi har valt ut tre riktigt intressanta matcher. 

Atalanta – Inter

Juventus har redan säkrat ligatiteln i Serie A, men kampen om andraplatsen lever i allra högsta grad och det är just dessa två lagen som kämpar om den placeringen. Inter på andraplats med 79 poäng följt av Atalanta på tredjeplats med 78 poäng samma som fyran Lazio har. Atalanta skulle vid vinst nå sin högsta placering i klubbens historia då laget aldrig har slutat på en andraplats eller bättre i Serie A.

Atalanta har även den här säsongen likt förra spelat en otroligt underhållande fotboll som charmat en hel fotbollsvärld. Offensivt med en otrolig fart i spelet. Fortsätter kurvan för Atalanta likt den gjorde de senaste åren så kommer Atalanta definitivt vara en klubb att räkna med på allvar när det handlar om titlar i Italien men även i Europa sammanhang. Det är vad jag tror åtminstone.

I matchen mot Inter så ställs seriens två mål gladaste lag mot varandra. Inter har gjort 79 mål under säsongen vilket placerar dem på en andraplats i målligan. Atalanta leder den och det med överlägsen stil då laget producerat hela 98 mål.

Så räkna med att det kommer vara full fart från båda lagen och att det kan rassla till inte bara en utan ett par gånger. Jag tror att Atalanta kommer lösa den matchen och vinna så att laget tar andraplatsen i tabellen. Laget har fortfarande inte förlorat en match sedan serien drog igång igen efter corona avbrottet och det tror jag inte de gör i den här matchen heller.

Vårt tips är: Att Atalanta vinner matchen till oddset 2.35. Oddset hittade vi hos 888sport

SPELA HÄR!

Arsenal – Chelsea | FA-cup final |

FA-cup final och en titel står på spel. Men för Arsenal är det inte bara titeln utan även chansen till Europaspel som avgörs av den här matchen. Eftersom laget slutade på en åttondeplats i Premier League är det här nu Arsenals enda chans att få spela i Europa kommande säsong.

Arsenal har den senaste tiden vilat spelare för att vara helt fokuserade inför den här matchen och det känns på förhand som att Arsenal tar den här matchen på betydligt mer allvar än vad Chelsea gör.

Så det är helt enkelt så att jag tror att motivation slår klass i den här matchen, Chelsea känns inte alls lika taggade och motiverade även om det är en final och de självklart kommer ge allt så tror jag ändå att Arsenal kommer vara mer taggade och redo att ge det där lilla extra som krävs för att vinna en match likt denna.

Så även om Chelsea är favoriter inför då de på pappret har ett bättre lag så tror jag att Arsenal kommer lyckas vinna den här matchen och oddset 3.55 på en Arsenal seger är väldigt lockande att spela.

Vårt tips är: Arsenal vinner matchen till oddset 3.55. Oddset hittade vi på ComeOn

SPELA HÄR!

Kalmar FF – AIK

Två lag i kris ska möta varandra. Kalmar FF ligger på en nedflyttningsplats med sina åtta poäng och spelet har verkligen fungerat under den första tredjedelen av säsongen. Inte mycket bättre går det för bortalaget AIK, sparkad tränare och en klubb i kaos är det som kommer till guldfågeln arena. AIK har sedan man tidigare i veckan fortfarande inte gjort klart med någon huvudtränare och som det ser ut just nu så är det assisterande tränaren Patrik Jildefalk som kommer leda laget från sidan.

Vad för boost kan AIK få av att ha en ny tränare vid sidan om och kommer det ens ge någon effekt allt? Rikard Norling har hyllats av många som en av de bästa tränarna vi har inom svenskfotboll men spelet har verkligen inte fungerat för AIK den här säsongen. Kan en ny tränare få fart under vingarna och få spelarna att prestera bättre?

Jag tror det i alla fall kommer vara en temporär höjning i AIKs spel som de ofta blir vid tränarbyten men frågan är om det kommer hålla i det långa loppet? Nya spelare skulle definitivt behöva fyllas på för att få rätsida på den här säsongen.

Nu ställs man alltså mot ett Kalmar FF som också är inne i en kris och måste hitta tillbaka till vinnarspåret om den här säsongen inte ska bli en jobbig kamp om överlevnad i allsvenskan.

AIK med osäkerhet vad det ens har för tränare vid sidan på söndag borde vara ett enkelt val att välja bort eller? Tvärtom tror jag, AIK är en klubb som alltid lyfter sig när det är som tyngst och då visar sig som starkast som lag när det blåser i AIK då vet man att det ofta presteras bra nere på planen. Så jag kommer gå för en AIK seger i den här matchen.

Vårt speltips är: Att AIK vinner till oddset 2.33. Oddset hittade vi på William Hill

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här