Landslagsuppehållet är nu avslutat och ligafotbollen rullar vidare igen. Det råder dock osäkerhet runt om i Europa om matcher ska flyttas fram i vissa länder till följd av den rådande pandemin som är inne i en andra våg i många länder. Men än så länge har inga besked kring fotbollen kommit.

Everton – Liverpool

Liverpool derbyt inleder helgen. Ett möte mellan ett Liverpool som kommer från en riktig stjärnsmäll senast när laget föll med hela 7-2(!) mot Aston Villa.

Liverpool har annars under säsongen stundtals sett sådär ruskigt stabila ut som man gjorde förra säsongen när man vann PL, men i andra stunder tappat det helt och inte alls kommit upp i samma kapacitet.

Nu ska man ställas mot stadsrivalen och ett Everton som har imponerat stort under inledningen av Premier League.

Everton är det enda obesegrade laget efter 4 omgångar och det är med en imponerade statistik man har gjort det på. 12 gjorda mål och 5 insläppta har det blivit för Everton som toppar tabellen.

Men även om hemmalaget leder tabellen och är obesegrade så tror jag att Liverpool kommer vinna den här matchen. Räkna med att laget kommer vara revanschsuget efter debaclet senast mot Aston Villa och vad passar då inte bättre än att studsa tillbaka i matchen mot stadsrivalen som nu även toppar serien.

Nej Liverpool har på pappret ett helt galet bra lag och får de bara till spelet så kommer de lösa en seger i den här matchen och en Liverpool seger till oddset 1.82 är det inte allt för ofta man får.

Vårt tips är: Liverpool vinner matchen till oddset 1.82. Oddset hittade vi hos Betsson

SPELA HÄR!

Manchester City – Arsenal

Det blir inte bara liverpool derby på lördagen utan även ett stormöte i form av Manchester City mot Arsenal bjuds vi även på. Det är målglada lag som ställs mot varandra där Manchester Citys offensiv är av ruskig kaliber och nu får man även tillbaka Aguero till den här matchen.

Jag tror vi kommer få se underhållande match mellan två lag som kommer vilja spela ut varandra taktiskt, där det återstår att se vilken av tränarna som lyckas bäst med sin matchplan.

Manchester City har inte inlett säsongen som man velat där man tappat poäng i två av sina inledande matcher vilket är ett underbetyg till Pep Guardiola.

I den här matchen tror jag dock City kommer studsa tillbaka och vinna, men det kommer inte bli en enkel match utan jag tror Arsenal kommer få sina chanser och förvaltas de väl kan de bli en målrik historia. Manchester City är och ska vara favoriter men de kanske lite väl stora favoriter i mina ögon. Därför hittade jag ett mer spännande spel i att båda lagen gör mål + att Manchester City vinner.

För att vinna tror jag de kommer att göra men frågan är bara hur mycket mål som rasslar in? Går Arsenal upp och gör första målet kan de bli en riktigt svängig match, men skulle City bli första målgörare så kan de å andra sidan bli en stängd taktisk match där Pep lägger sig på försvarspelet och satsar på kontringar.

Vårt tips är: Manchester City vinner + BLGM till oddset 2.68. Oddset hittade vi på ComeOn

SPELA HÄR!

AIK – IFK Göteborg

Ett möte mellan två storklubbar från Sveriges två största städer, en toppmöte tänker man nog oftast på när man hör mötet mellan AIK och IFK Göteborg, men i år är det helt omvänt och ett riktigt bottenmöte. Båda lagen är med åtta omgångar kvar av säsongen fortfarande inblandade i bottenstriden där det ser mörkast ut för IFK Göteborg.

AIK har värvat ur sig den värsta krisen där man plockade in spelare som Sotte, Filip Rogic och framförallt Mikael Lustig för att rädda upp säsongen och värvningarna har slagit in otroligt väl. AIK är helt plötsligt seriens formstarkaste lag och ser nu återigen ut som ett topplag även om poängen visar att man fortfarande är i riskzonen för att bli indragna i en nedflyttningsstrid på allvar

För IFK Göteborg ser det dock värre ut, man bytte ut Poya mot Roland Nilsson men spelet ser ändå inte ut att stämma, man fick förvisso med sig 3 poäng senast mot Varberg men det var inte ett bländade spel som gjorde att IFK Göteborg vann.

Med AIKs form och att IFK Göteborg haft svårt mot AIK på bortaplan där man inte vunnit sedan 2015 gör att jag tror på hemmalaget. AIK ser mycket starkare ut än vad tabelläget visar.

Vårt speltips är: Att AIK vinner till oddset 2.10. Oddset hittade vi på William Hill

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här