Fotbollen ute i Europa börjar nu sparka igång sina ligor igen och helgen består av flera toppmatcher runt om i Europa. Krydda detta med ett stockholmsderby och vi har en fotbollshelg som innehåller det mesta!

AIK – Hammarby

Det är dags för ett stockholmsderby mellan två lag som inte alls presterat den här säsongen mot vad många förväntat sig. När tvåtredjedelar av säsongen har spelats så ligger Hammarby som inför säsongen tillsammans med Malmö FF var tippade att slåss om guldet på en blygsam sjundeplats 11 poäng bakom Malmö FF. Men om Hammarby haft en dålig säsong så är det ingenting mot vad krisande AIK går igenom. Sparkad tränare och ett spel som inte alls ser bra ut har bidragit till att AIK på allvar nu är indragna i bottenstriden. Ny tränare och nya spelare med kvalitet har värvats in för att AIK ska kunna vända den här trenden och de senaste matcherna har sett bättre ut för AIK även om inte spelet på långa vägar varit bländande.

Detta är en match som kan sluta hur som helst. AIK hade en riktigt tung bortamatch förra helgen där man med 9 man på planen fick kriga sig till ett kryss mot Malmö FF en stabil insats men som garanterat tog hårt på krafterna för spelarna i AIK. Hammarby å andra sidan gick rejält på pumpen mot Lech Poznan i veckan när laget föll med 3-0 på hemmaplan i Europa League-kvalet.

Den matchen var allt annat en bra från Hammarbys sida och när offensiva spelare som Tankovic och Bojanic är osäkra till spel så försvagas Hammarbys offensiv.

AIK får tillbaka spelmotorn Sebastian Larsson till den här matchen som var avstängd senast mot Malmö FF men kommer sakna mittfältaren Ofori och Sotte i baklinjen som båda fick syna det röda kortet.

Jag tror dock att AIK som oftast presterar som bäst när det behövs som mest kommer gå segrande ur den här striden, laget har känts mer trygga senaste matcherna och poängen de spelar för är så otroligt viktig medans Hammarby som nu hamnat i ett ingemansland inte alls på samma sätt har den pressen på sig till den här matchen och AIK som inför är pressade brukar ofta komma ut starka.

Vårt tips är: AIK vinner matchen till oddset 3.05. Oddset hittade vi hos Smarkets

SPELA HÄR!

Chelsea – Liverpool

Andra omgången i Premier League och vi bjuds direkt på ett riktigt toppmöte. Fjolårssegrarna Liverpool ska ta emot storsatsande Chelsea. Två lag som många tror tillsammans med Manchester City kommer vara de lagen som slåss om titeln i PL denna säsongen.

Det är två offensivt skicka lag som har världsspelare på alla positioner. Båda lagen visade prov på offensiven i sina premiärer där Chelsea vann bekvämt borta mot Brighton med 3-1. Liverpool å andra sidan fick sig en rejäl match mot nykomlingen Leeds i en match där Liverpool tillslut kunde vinna med 4-3. Men Leeds visade även vad Liverpools svagheter finns där ett högt pressande Leeds skapade stor oreda i Liverpools försvarsspel.

Detta en match där jag tror det kan smälla till rejält vad gäller målskyttet. Det finns många på planen som har näsa för målet och individuell kvalitet som gör att de kan avgöra på egen hand.

Vårt tips är: Över 3.5 mål i matchen till oddset 2.55. Oddset hittade vi hos ComeOn

SPELA HÄR!

FC Porto – Braga

Ligapremiär i den portugisiska ligan och direkt i inledningen så bjuds vi både på ett derby och en stormatch. FC Porto som vann ligan förra året ställs mot Braga som imponerade stort förra säsongen och slutade trea i ligan. Braga som fortsätter ta steg efter steg för att närma sig de tre stora i Portugal. Nu känns det även som Braga i princip kommit i kapp Sporting vad gäller prestationer och resultat på planen och nästa steg är att försöka komma ifatt Porto och Benfica som fortfarande är en nivå över vad gäller spelare, ekonomi och prestationer men Braga är inte långt bakom och kan slå alla lagen i ligan.

Det är ofta jämna matcher när dessa två lagen möts och en premiär är alltid en premiär. Men att Porto skulle vara dominerade i den här matchen som oddsen inför talar för är jag inte alls beredd att hålla med om. Braga är ett betydligt bättre fotbollslag än att FC Porto ska stå i oddset 1.58 att vinna matchen.

Nytt inför den här säsongen är även att C More har köpt rättigheterna till den portugisiska ligan vilket gör att nu kan även vi i Sverige ta del av den underhållande fotbollen som spelas i Portugal.

Vårt speltips är: Att BLGM till oddset 1.74. Oddset hittade vi på William Hill

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här