Helgen bjuder på flera spännande matcher, med söndagen som höjdpunkten då det spelas heta matcher både i Sverige och utomlands. 

Hammarby – Djurgården

Stockholmsderby mellan två lag som båda jagar både form och topplatserna. Både Hammarby på sjundeplats och Djurgården på femteplats har samma poäng. 32 inspelade poäng har det än så länge blivit för båda lagen, upp till en topp 3 placering är ett endast fyra poäng upp och en seger i det här derbyt skulle sätta det ena laget i en bra sits inför slutspurten av allsvenskan.

Det är två lag som kommer till det här derbyt med varierande form. Hammarby vann förvisso senast mot Falkenberg men spelet är inte helt 100 procentigt och det har blivit många tappade poäng på senaste tiden i matcher där Hammarby sett ut som självklara segrare.

Djurgården å andra sidan har helt halkat ur kurs och laget har inte en seger på de fem senaste matcherna i allsvenskan. Så om Djurgården ska vara med och slåss i toppen nu i slutkampen så krävs det att DIF återvänder till vinnarspåret för att inte halka efter för mycket.

Derbyn mellan de här två lagen är annars något som Hammarby trivs bäst med. Senaste tre derbyna mellan lagen har alla slutat 2-1 till Hammarby och jag tror även söndagens match mellan lagen kommer sluta i grönvit vinst. Hammarby har en bättre form och Djurgården har förvånansvärt svårt i derbyn oavsett om det handlar om matcher mot Hammarby eller AIK.

Vårt tips är: Hammarby vinner matchen till oddset 2.56. Oddset hittade vi hos Smarkets

SPELA HÄR!

Manchester United – Tottenham

Stormöte i Premier League mellan två lag som båda är på jakt efter en trygghet och ett stabilt spel som inget av lagen haft de senaste säsongerna. Många trodde inför säsongen att Manchester United skulle värva in en del meriterade spelare men så har det inte blivit utan Ole Gunnar Solskjaer har fått bygga vidare på den trupp som inte direkt rosade marknaden förra året.

Tottenham med José Mourinho som nu ska återvända till Old Trafford försöker också hitta tillbaka till ett spel som gjorde laget så framgångsrik för några säsonger sedan. In har man plockat bland annat Gareth Bale och det återstår att se om han kan göra samma succé som senast han var i klubben.

Båda lagen har haft problem i defensiven och detta är en match som inget av lagen vill förlora, jag tror vi kommer få se en defensiv tillställning och ett ställningskrig mellan de två tränarna. Det ska även sägas att de inte direkt är några bästa vänner som står vid sidan och tränar sina lag och det är ett prestigemöte mellan de två.

Med tanke på att det är två lag som håller på och jobbar på att rätta till sin defensiv och att jag tror de kommer vara avvaktade spel från båda lagen så kommer jag välja att spela på att det blir kryss i matchen. En poäng ser båda lagen som bättre än att behöva förlora och hur villiga är det att gå framåt för att riskera att tappa bakåt? Jag tror på en målsnål match där det mycket väl kan sluta 0-0 eller 1-1 och därför blir mitt spel i den här matchen ett lika resultat.

Vårt tips är: X i matchen till oddset 3.65. Oddset hittade vi på 888sport

SPELA HÄR!

Juventus – Napoli

Helgens kanske mest intressanta match hittar vi i Italien. Giganterna Juventus tar emot Napoli på hemmaplan i turin. Förra året var det många som inför säsongen trodde att Napoli skulle kunna hota Juventus om ligatiteln men så blev inte utfallet utan lagen slutade med 21 poäng ifrån varandra då Napoli tillslut slutade på en sjundeplats i tabellen.

I inledningen av den här säsongen har det dock sprakat ordentligt om Napoli som på sina två inledande matcher har vunnit med 2-0 och 6-0 förvisso mot sämre lag men ändå imponerade siffror. Men nu ska man alltså ta sig ann Juventus på bortaplan den tuffaste matchen under säsongen för ett lag i Italien.

Även Juventus trummar vidare och fjolårsvinnarna ser lika starka ut i år som förra året. Ronaldo fortsätter i vanlig ordning att göra mål och bevisa att han är en spelare på en helt egen nivå. 3 mål på de inledande två matcherna har det blivit för Ronaldo. Juventus som vann sin premiär med 3-0 tappade dock poäng senast på bortaplan mot Milan efter att den matchen slutade 2-2. Men det resultatet tror jag inte alls har påverkat Juventus som går in till den här matchen som favoriter.

Napoli saknar även sin lagkapten Insigne till den här matchen vilket är ett tungt avbräck för bortalaget.

Oddset på en seger till Juventus ger trevliga 1.95, Juve är otroligt hemmastarka och hemma i turin är det få lag som kan slå dem. Så en Juventus seger till oddset 1.95 är taget.

Vårt speltips är: Juventus vinner matchen till oddset 1.85. Oddset hittade vi på William Hill

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här