Foton: Wikimedia/Unsplash

Det var efter att flera klubbar annonserat att de vill skapa en ny utbrytarliga en så kallad Superliga som det började skaka i grunden på flera klubbar. När supportrar och UEFA satte ner foten och klubbarna drog tillbaka att de planerar att delta i Superligan så vändes blickarna mot ägarna. Många supportrar ansåg att ägarna gått bakom ryggen på dem och vill nu få bort ägarna från sina klubbar. Det var i samband med detta som ryktet om att Daniel Ek ville köpa Arsenal blossade upp. 

Nu bekräftar även den svenske Spotifygrundaren Daniel Ek att han vill köpa Arsenal;

Men familjen Kroenke med Stan Kroenke i spetsen är inte villiga att sälja klubben. Detta har dock inte hindrat Daniel Ek från att fortsätta jakten på att bli ägare i Arsenal.

– Jag har varit en Arsenalsupporter sedan jag var åtta. Arsenal är mitt lag, jag älskar deras historia, spelarna och supportrarna. Jag ser en stor möjlighet att sätta en riktig vision för att klubben ska ta sig tillbaka till storhetstiden, säger Daniel Ek

– Jag är väldigt seriös. Jag har säkrat pengarna för det, och planerar att lägga ett lockande bud och jag hoppas att de lyssnar på det, säger han i en intervju till tv-kanalen CNBC.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här