Superettan

Hem/Superettan
Superettan2019-04-11T14:56:14+02:00

Sveriges nĂ€st högsta division i herrfotboll har namnet Superettan, och denna har funnits sedan Ă„r 2000. Innan Superettan sĂ„ fanns, sĂ„ kallade man den nĂ€st högsta divisionen antingen för division II (1928 – 1986) eller för division I (1987 – 1999).

FÖLJ SUPERETTAN 2019

SENASTE NYTT FRÅN SUPERETTAN

Ladda fler inlÀgg

I Superettan spelar 16 stycken lag som kommer frÄn Sveriges alla möjliga delar. SÀsongen startar i april och slutar i oktober, och under varje sÀsong sÄ kommer alla de deltagande lagen att fÄ möta varandra tvÄ gÄnger. De fÄr möta varandra tvÄ gÄnger pÄ grund av att de för rÀttvisans skull skall fÄ spela en borta- och en hemmamatch mot samma lag, sÄ att alla har lika förutsÀttningar. Varje lag kommer alltsÄ att fÄ spela hela 30 matcher under en sÀsong.

NÀr sÀsongen Àr över i Superettan sÄ Àr det de tvÄ lag som har hamnat först i tabellen som kommer att fÄ flyttas upp till Allsvenskan och vara med och spela dÀr Äret dÀrpÄ. De tvÄ lag som placerat sig som allra sist i tabellen kommer att flyttas direkt ned till division 1. Det tredje bÀsta laget under sÀsongen i Superettan kommer att fÄ tÀvla mot det tredje sÀmsta laget i Allsvenskan om att fÄ spela i Allsvenskan Äret dÀrpÄ.

HÀr hittar du resultat och tabeller ifrÄn tidigare sÀsonger av Superettan
Superettan 2018
Superettan 2017