fbpx

Superettan

Hem/Superettan
Superettan2019-04-11T14:56:14+02:00

Sveriges näst högsta division i herrfotboll har namnet Superettan, och denna har funnits sedan år 2000. Innan Superettan så fanns, så kallade man den näst högsta divisionen antingen för division II (1928 – 1986) eller för division I (1987 – 1999).

FÖLJ SUPERETTAN 2019

SENASTE NYTT FRÅN SUPERETTAN

Ladda fler inlägg

I Superettan spelar 16 stycken lag som kommer från Sveriges alla möjliga delar. Säsongen startar i april och slutar i oktober, och under varje säsong så kommer alla de deltagande lagen att få möta varandra två gånger. De får möta varandra två gånger på grund av att de för rättvisans skull skall få spela en borta- och en hemmamatch mot samma lag, så att alla har lika förutsättningar. Varje lag kommer alltså att få spela hela 30 matcher under en säsong.

När säsongen är över i Superettan så är det de två lag som har hamnat först i tabellen som kommer att få flyttas upp till Allsvenskan och vara med och spela där året därpå. De två lag som placerat sig som allra sist i tabellen kommer att flyttas direkt ned till division 1. Det tredje bästa laget under säsongen i Superettan kommer att få tävla mot det tredje sämsta laget i Allsvenskan om att få spela i Allsvenskan året därpå.

Här hittar du resultat och tabeller ifrån tidigare säsonger av Superettan
Superettan 2018
Superettan 2017