Svensken Anthony Elanga fick göra Premier League-debut och A-lagsdebut när Manchester United förlorade mot Leicester i toppmötet av den engelska högstaligan. 

En ny svensk supertalang har presenterat sig på den stora scenen. Under tisdagskvällen stod Anthony Elanga med i Ole Gunnar Solskjaers startuppställning när Manchester United tog emot Leicester på Old Trafford.

Elanga fick starta till vänster i Uniteds femmannamittfält och blev utbytt i matchminut 65 till förmån för stjärnan Marcus Rashford.

Redan i förra veckan hyllades svensken för sina insatser under Manchester Uniteds träningar, bland annat av stjärnan Bruno Fernandes. Anthony Elanga har inför denna säsong tillhört storklubbens U18-lag, men har under 2020/21 tillhört U23-laget och varit med uppe och tränat med A-laget. Till Europa League-mötet med Sevilla satt svensken på bänken och han har varit nära att få debutera för storklubben.

Debuten kom alltså under tisdagen i toppmötet med Leicester City. Anthony Elanga är son till den tidigare Malmö FF-profilen Joseph Elanga och har IF Elfsborg som moderklubb. Han har representerat Sverige ett flertalet gånger på pojklandslagsnivå och lär bli ett namn att räkna med för Sverige i framtiden.

Manchester United förlorade matchen med 1-2. Victor Nilsson Lindelöf återfanns på Uniteds bänk hela matchen.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här