Foto: Bildbyrån

Ikväll spelas första omgången av Europa League-semifinalen mellan Arsenal och Valencia. Hör tränarnas tankar inför mötet. 

Unai Emery, huvudtränare Arsenal:

”Vår ambition och motivation är hög. Det är semifinal och det kommer bli tufft. Vi visste redan i början av säsongen att det skulle bli väldigt tufft att hamna bland topp fyra [i Premier League]. Vi kommer fortsätta försöka, men utan att titta på tabellen är Europa League en stor motivation för oss.”

Marcelino, huvudtränare Valencia: 

”Vi använder Arsenals kvartsfinalsvinst mot Napoli som referens. Det är ingen tvekan om att vi ställs mot ett utmärkt lag, med utmärkt styrka på hemmaplan. Det kommer bli väldigt, väldigt svårt för oss…och för dem också, hoppas jag. Jag förväntar mig en svår match mot ett motstånd med bredd, talang och fart, som är snabba i omställningarna. Vi måste se till att undvika att tappa bollar på vår planhalva.”

Matchen spelas ikväll, torsdag 2/5 21:00 på Emirates Stadium. Returen spelas samma tid nästa vecka. I den andra semifinalen ställs Arsenals London-granne Chelsea mot Eintracht Frankfurt.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här