Foto: Bildbyrån

Det var den 29:e december som Göteborg FC gick ut med att man lägger ner sin elitverksamhet omedelbart, ett besked som chockade många då Göteborg FC var regerande mästare i damallsvenskan och bara några veckor tidigare spelare i Champions League. Men nu kommer alltså vändningen och Göteborg FC läggs inte ner. 

Det var under ett extra insatt styrelsemöte på nyårsafton som beskedet kom att Göteborg FC tvärvänt i frågan och klubbens elitverksamhet inte kommer att läggas ner.

Som vi tidigare meddelat kommer projektet att starta upp tjej- och damfotboll i Göteborg, som har varat i 17 år, nu att gå in i fas två. Genom att ha en intention till ett nära samarbete med en etablerad förening hoppas vi kunna ge damfotbollen i vårt område de bästa förutsättningarna att utvecklas under lång tid”, säger föreningens ordförande Peter Bronsman i ett pressmeddelande på klubbens hemsida.

Direkt när det meddelades att Göteborg FC skulle lägga ner sin verksamhet så var det flera klubbar i och runt om Göteborgs området som visade intresse för att starta ett samarbete för att kunna behålla klubben och elitverksamheten i Göteborg.

Det är detta som varit till grund för att Göteborg FC vänt i frågan och valt att fortsätta satsningen. Målet är att intrigeras med en annan klubb i Göteborg och alla de stora klubbarna i Göteborg inom herrfotbollen har ryktats som potentiella klubbar som Göteborg FC blir en del av. Vilken klubb det kommer bli och hur samarbetet kommer att se ut kommer att kommuniceras ut under våren meddelar Göteborg FC på sin hemsida.

Beskedet gör att Göteborg FC kommer att fortsätta spela i Damallsvenskan under 2021 och även delta i det kommande Champions League.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här