Foto: Bildbyrån

Under söndagen spelas ett av Englands mest spännande matcher. Och det brukar inte bara bli spännande när dessa lag drabbar samman. Det brukar dessutom hetta till. Manchester United och Liverpool är två lag som hyser väldigt stort hat för varandra.

Manchester United befinner sig visserligen inte där de en gång gjorde. Just nu parkerar de nämligen på femteplats i tabellen och tränaren Ole Gunnar Solskjaer har haft svårt att finna kontinuitet med sina mannar. Men det är inte bara denna säsong som underprestationerna har flödat. Faktum är att de röda från Manchester har gått in i en dvala sedan Sir Alex Ferguson lämnade klubben, vilket är förståeligt, med tanke på hur länge han basade och vad han åstadkom.

På sistone har Manchester United och Liverpool mer eller mindre bytt plats. De senare är snarare det dominerande laget och de förstnämnda har svårt att etablera sig i toppen. Mycket har man den sportsliga ledningen att tacka för. Man har visat upp en oerhörd fingertoppskänsla, briljans och professionalism. Alla tre komponenter kan associeras till valet att anställa Jürgen Klopp, en man som tagit klubben till nya höjder ute på fotbollsplanen.

De fem senaste matcherna lagen emellan

Manchester United 1-1 Liverpool
Manchester United 0-0 Liverpool
Liverpool 3-1 Manchester United
Manchester United 2-1 Liverpool
Liverpool 0-0 Manchester United

Här är en video på tio sanslösa matcher lagen emellan!

https://www.youtube.com/watch?v=dLyDE-iKsmc