Foto: Bildbyrån

”Era bonusar är inte värda mer än tryffelpizzan vi åt”. 

Det sa Zlatan Ibrahimovic i en intervju med pocasten Planet Fútbol nyligen. Han berättar att det var under en lunch som ligachefen Don Garber bad Los Angeles-svensken uttrycka sin ärliga åsikt. Zlatan svarade då på typiskt Zlatan-manér och liknade bonusarna i MLS med tryffelpizza. Anledningen tycks vara det lönetak som hindrar klubbarna från att betala ut alltför stora bonusar till sina spelare.

– Jag tror att fotbollen här skulle bli större om reglerna inte var så strikta och jag sa det till honom. Om du öppnar upp det, så kommer fotbollen växa tio gånger snabbare än vad den gör nu. Jag tror att de vill ha den under kontroll och inte hamna i komplicerade situationer. Det är bra människor som verkligen vill göra det bättre, säger Zlatan i podcasten.

Zlatan, som under fjolårssäsongen begränsades av Los Angeles Galaxys lönetak har till denna säsong skrivit på som ”designated player”. Detta betyder att svensken inte längre berörs av lönetaket – och kommer nu tjäna bäst av alla i MLS. 70 miljoner kronor uppges det nya kontraktet vara värt.

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här