Den stora svenska stjärnspelaren Zlatan Ibrahimovic är ständigt en snackis inom fotbollsvärlden och under säsongens gång har det hela handlat mycket om när han kommer att återvända till spel efter sina skador. En annan del i det hela har även varit huruvida hans karriär faktiskt kommer att fortsätta i Manchester United, eller om han redan efter knappt två säsongen kommer att flytta vidare.

Härom dagen kom slutligen svaret på alla dessa frågor och det är nu klart att Ibra bryter sitt kontrakt med den engelska klubben och istället flyttar över Atlanten till USA. Här kommer han att kliva in i den Los Angeles-baserade klubben LA Galaxy som spelar i den amerikanska toppligan Major League Soccer. Fotboll har inte alls samma stora popularitet i USA som i andra delar utav världen, men ligan har ändå en stor fanskara som följer samtliga matcher.

Flytten sker omgående och redan i helgen skall man kunna se Zlatan på planen för första gången. Detta när laget möter sina lokala rivaler Los Angeles FC.