Foto: Bildbyrån

John Guidetti, som varit given i landslaget under en lång tid, finns inte med i den svenska landslagstrupp som möter Rumänien i EM-kvalet på lördag. Sparsamt med speltid i klubblaget gjorde att Janne Andersson istället prioriterade formstarka Alexander Isak och Sebastian Andersson. Samtidigt väljer Victor Nilsson Lindelöf att tacka nej av ”personliga skäl”, och det har ryktas att petningen av Guidetti skulle varit en faktor i beslutet. Men detta dementerar nu Janne Andersson. 

John Guidetti har den här säsongen endast gjort ett mål på 16 matcher för klubblaget Alavés. Svensken har haft det svårt att ta en startplats sen flytten från Celta Vigo, vilket fått honom att tappa sin landslagsplats inför starten av EM-kvalet. När Janne Andersson presenterade truppen som ska möta Rumänien och Norge blev det klart att Guidetti petas, och att Andersson istället väljer att ge heta Alexander Isak och Sebastian Andersson chansen.

Guldbollenvinnaren tackar nej

Bara någon dag efter uttagningen meddelade guldbollenvinnaren Victor Nilsson Lindelöf att han tackar nej på grund av personliga skäl, och enligt ryktena skulle petningen av Guidetti varit en faktor i beslutet. Nilsson Lindelöf och Guidetti är nära vänner även utanför fotbollen, och enligt uppgifter ska Nilsson Lindelöf ha varit missnöjd med petningen.

Dementerar ryktena

Janne Andersson dementerar dock ryktena, och bekräftar att det handlar om personliga skäl.

”Jag kan kraftigt dementera att det handlar om att någon annan spelare inte tagits ut, som det spekulerats i. Hade det varit så hade jag självklart inte haft förståelse eller respekt för det. Det är av personliga skäl och i mitt ledarskap har jag förståelse för sådant. Det är tråkigt att han inte är med, men vi får hantera det”

Artikeln är skriven av:

Alexander Carlsson – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här