Kvällens kvalmatch mellan Sverige och Belgien var tvungen att avbrytas, detta efter att en skottlossning ägt rum i Bryssel.

Det var cirka 1,5 timme innan matchstart som beskedet kom om att det skett en skottlossning centralt i Bryssel där två svenskar avlidit. Trots detta chockerande dåd påbörjades Sveriges EM-kvalmatch mot Belgien enligt schema. Men efter den första halvleken togs beslutet att avbryta matchen på King Baudouin Stadium.

Martin Fredman, säkerhetsansvarig för Svenska fotbollförbundet, kommenterade till Viaplay: ”Vi mottog rapporter om en potentiell säkerhetsincident och konsulterade med den belgiska polisen och matcharrangörerna. Med tanke på omständigheterna beslutade vi att fortsätta matchen eftersom vi kände oss säkrast inne på stadion.”

Men efter den första halvan av matchen, då ställningen var 1-1, avbröts den. Flera ledande figurer från Svenska fotbollförbundet, inklusive Stefan Pettersson, Fredrik Reinfeldt, Stefan Dejemyr och Håkan Sjöstrand, höll ett krismöte. Efter överläggningar beslutade de svenska spelarna att de inte ville fortsätta matchen.