Under gårdagen spelades returmatcherna i damernas playoff till VM nästa sommar. Mötena skedde mellan Danmark och Nederländerna samt Belgien och Schweiz, där det slutligen blev Nederländerna och Schweiz som tog sig ett steg närmare turneringen.

De två lagen vann sina dubbelmöten med 4-1 respektive 3-3, där det sista mötet avgjordes genom att ge bortamål ett högre värde. Då matchen i Belgien slutade 2-2 samtidigt som returen i Schweiz slutade 1-1 var det alltså Schweiz som gjorde flest mål på bortaplan.

De två lagen som är kvar kommer nu att mötas i en nytt playoff som äger rum i november. Segraren i detta tar Europas sista plats i VM.

Även Nordamerika kvalar till VM

Samtidigt äger det ordamerikanska mästerskapet rum för damerna och de lag som lyckas allra bäst här kommer att ta kontinentens 3,5 platser i turneringen. Det är totalt åtta lag som är med och gör upp i gruppspelet, varifrån de två bästa lagen ur de två grupperna går vidare till slutspel. Segrarna i de efterföljande semifinalerna, samt laget som vinner matchen om tredjeplatsen går till VM samtidigt som fyran får göra upp om en plats mot Argentina.

Som det ser ut just nu med en match kvar för alla lag att spela toppar USA och Kanada de två tabellerna med sex poäng vardera. idag sker kampen mellan Mexiko och Panama i grupp A, där segraren kan räkna hem en plats i turneringen. Samtidigt är det seger som gäller för såväl Costa Rica som Jamaica för att man ska ha en chans att gå vidare ifrån grupp B.