Fotbolls-VM 2022 är till ända. Argentina tog sin tredje VM-titel i historien efter en finalseger mot Frankrike med 4-3 efter straffar. Lionel Messi fick slutligen bära VM-pokalen. Nedan listar vi slutställningen för topplagen under VM i Qatar.

Ett långt VM är slut i Qatar där 32 länder har tävlat om den ädlaste av pokaler i landslagssammanhang. Efter den långa turneringen stod till slut Argentina som guldmedaljörer. Lionel Messi och hans Argentina förlorade överraskande premiären mot Saudiarabien men gick sedan som tåget i mästerskapet och vann till slut VM efter finalseger mot Frankrike med 4-3 (efter straffar). En fenomenal final avslutades med att Lionel Messi slutligen fick lyfta VM-pokalen, för första gången i karriären. Messi har förmodligen spelat sitt sista världsmästerskap dessutom, som 35-åring.

VM:s största sensation var Marocko som tog sig hela vägen till semifinal där Frankrike blev för tunga. Marocko gick sedan och förlorade bronsmatchen mot ett stabilt Kroatien men slutade ändå på en hedersvärd fjärdeplats.

Topptabellen i VM 2022

  1. Argentina (guld)
  2. Frankrike (silver)
  3. Kroatien (brons)
  4. Marocko

Skytteligavinnare: Kylian Mbappé (8 mål)