Om fyra år, närmare bestämt under sommaren 2026, kommer världsmästerskapet i fotboll för herrar att spelas i Nordamerika. Detta blir den största turneringen någonsin, där matcherna kommer att äga rum i 16 olika städer. Nu är dessa spikade.

USA, Kanada och Mexiko arrangerar mästerskapet tillsammans, vilket blir första gången som tre nationer står som värdar. Det blir dock USA som drar det tyngsta lasset, men matcher i elva städer. Såväl boende på öst- och västkusten samt landets sydcentrala delar kommer kunna avnjuta matcher på ett relativt nära avstånd, där såväl AT&T Stadium i Texas som SoFi Stadium i Kalifornien ska expanderas till att kunna rymma en publik på över 100 000 åskådare. Utöver dessa kommer bland annat New York, San Francisco, Seattle, Miami och Boston få äran att arrangera matcher.

I Kanada blir det de två storstäderna Vancouver och Toronto som får hålla i matcher på BC Place samt BMO Field. Mexiko går i sin tur in med tre arenor i Mexico City, Guadalajara och Monterrey.

Majoriteten av arenorna som valts ut håller vanligtvis plats för andra sporter såsom amerikansk fotboll. Till exempel spelades årets Super Bowl på SoFi Stadium i Kalifornien. Men för att kunna leverera de stora publiksiffrorna som FIFA önskar får dessa platser nu göra plats för en ny sport.

Komplett lista: Alla värdstäder vid VM 2026

USA:
Seattle (Lumen Field)
San Francisco (Levi’s-stadion)
Los Angeles (Sofi-stadion)
Kansas City (Arrowhead-stadion)
Dallas (AT&T-stadion)
Atlanta (Mercedes Benz-stadion)
Houston (NRG-stadion)
Boston (Gillette-stadion)
Philadelphia (Lincoln Financial-stadion)
Miami (Hard Rock-stadion)
New York City (Metlife-stadion)

Kanada:
Vancouver (BC Place)
Toronto (BMO Field)

Mexiko:
Guadalajara (Estadio Akron)
Mexico City (Aztekastadion)
Monterrey (Estadio BBVA)