Foto: Bildbyrån

Niclas Eliasson har gjort en strålande säsong i Bristol City, på och utanför planen. För det har han nu belönats med pris som årets spelare av Championship-klubbens välgörenhetsförening.

Den svenska yttermittfältaren kom till England och Bristol City hösten 2017. Sin första säsong i klubben blev lite halvdan. Eliasson var inte med och skördade poäng som klubben hade hoppats.

Men förra säsongen så började Eliasson hitta hem. På 33 matcher gjorde han sex assist och två mål. Men det är den här säsongen som Niclas Eliasson verkligen har blommat ut till en viktig spelare för Bristol City och en tongivande spelare i Championship.

Mittfältaren har i år varit desto mer dominant på planen och stått för 12 assist i Championship och två mål. Nu har han prisats av klubbens välgörenhetsförening Bristol City Robins Foundation.

Föreningen har utsett Niclas Eliasson till årets spelare för sina insatser på på planen och sina insatser i samhället. Det skriver Bristol City på deras officiella Twitterkonto. Under klubbens offentliggörande av priset kan man se kommentarer från fans som vill att Eliasson ska stanna i klubben.

Bristol City förlängde kontraktet med Eliasson i juni, fram till och med nästa säsong. Men svensken har varit ett villebråd för storklubbar under det senaste halvåret, vilket kan göra att Bristol vill tjäna pengar på svensken medan de kan.

Årets spelare utsedd av klubben blev senegalesen Famara Diedhiou, som vann klubbens interna skytteliga.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här