Sveriges damlandslag kryssade i den inledande matchen av fotbolls-EM i England. Jonna Anderssons mål till 1-0 räckte inte hela vägen efter en kvittering från Nederländerna i andra halvlek.

Äntligen sparkades Europamästerskapet 2022 igång i England för Sverige. Under lördagen ställdes Blågult mot en av förhandsfavoriterna tillika de regerande europamästarna Nederländerna. Sverige fick en smakstart i matchen när vänsterbacken Jonna Andersson satte dit 1-0 med tio minuter kvar av först halvlek. Blågult såg ut att ha kontroll över händelserna på planen och imponerade stundtals i den först halvleken.

Men i den andra halvleken så dröjde det bara sju minuter innan Nederländerna hittade en kvittering genom Jill Roord. Målet innebar 1-1, vilket också skulle bli slutresultatet. Båda lagen var något missnöjda med bara en poäng från premiärmatchen men det fanns inget som kunde skilja länderna åt denna gång.

Innan Sveriges match så spelade Schweiz och Portugal (gruppmotståndarna) sin match som slutade 2-2 vilket innebär att alla lag i Grupp C har en inspelad poäng efter första omgången. Nästa match för Sverige är på onsdag mot Schweiz. Den matchen sänds i SVT:s kanaler.