Foto: Bildbyrån

Liverpool blev mästare, Manchester United knep till slut en Champions League-plats och tre lag får spela nästa säsong i Championship. Nedan hittar du hela sluttabellen.

Premier League består av 38 omgångar. Denna serie har bestått av ett ånglok i toppen i form av mästarna Liverpool och 19 lag bakom med upp- och nedgångar hela säsongen.

Att Liverpool blev mästare var klart för ett par veckor sedan, men övertygelsen att så skulle bli fallet, den hade nästan alla redan i januari. Men ända in till den sista omgången levde nedflyttningsstriden och striden om de fyra Champions League-platserna.

De tre nedflyttade lagen blir: Norwich, Watford och Bournemouth. Det sistnämnda laget gjorde sitt och vann borta mot Everton med 1-3 men det räckte inte till PL-plats nästa säsong, då Aston Villa kryssade mot West Ham och säkrade sin plats i ligan nästa säsong. Watford förlorade borta mot Arsenal med 3-2 och slutförde sin fiaskosäsong med fyra olika ansvariga på tränarbänken.

Champions League platserna går till Liverpool (1), Manchester City (2), Manchester United (3) och Chelsea (4).

Manchester United har haft en strålande återstart efter coronauppehållet och kunde till slut knipa platsen till Champions League, Chelsea likaså. För Leicesters del blir det Europa League efter att man haft en dålig vår och tappat CL-platsen.

Tabellen hittar du här.

Artikeln är skriven av:

Hampus Kjellberg – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här