Spezia hade en tung säsong i Serie A och åkte till slut ner till Serie B efter att ha förlorat en direkt avgörande match mot Verona. För svenske högerbacken Emil Holm, 23, var säsongen dock en succé. Nu ryktas det om en övergång till en större Serie A-klubb.

Den reslige försvararen såldes för några år sedan av IFK Göteborg till danska Sönderjyske, innan Spezia köpte loss honom i augusti 2021. Han återvände sedan till Danmark på lån, innan han inför årets säsong tog klivet till Serie A.

Trots vissa skadebekymmer har Holms prestationer fått mycket positiv kritik och sedan någon månad uppges det att några italienska storlag är intresserade av svensken – rykten som under senaste veckan kommit att intensifieras.

Dels talas det om att Juventus är intresserade av att köpa Holm i en snabb och enkel affär för ungefär 142 miljoner kronor. Deras påstådda ambition om en snabb affär utmanas dock av att även Inter och Atalanta ska vara intresserade av den ganska nyblivne landslagsmannen.

Vilken klubb Emil Holm småningom hamnar i får tiden utvisa. Men vad som i princip tycks klart att han kommer att lämna Spezia för en större klubb under sommaren.