Helgen är här och allsvenskan ska avgöras, vilka kommer ta hem pokalen? Samtidigt spelas det intressanta derbyn i övriga Europa under helgen. Vi har tagit fram fyra extra heta matcher.  

Norrköping – Djurgården

Ska det bli guldmatch för Djurgården eller ska hemmalaget förstöra festen? Parken i Norrköping kommer vara fylld med majoriteten bortasupportrar som åker de drygt 20 milen för att hämta med sig SM-bucklan hem till Stockholm. Djurgården vinner SM-guld vid minst oavgjort resultat mot Norrköping.

Hemmalaget har inget direkt att spela för, laget kan vid seger och AIK förlust sluta som bäst på en 4:e plats. Sedan kan laget såklart förstöra för att Djurgården inte ska få fira guldet på deras hemmaplan. Frågan är om det räcker som motivation mot ett bortalag som imponerat stort under hela säsongen.

Bortalaget har allt i egna händer och behöver inte förlita sig på andra lag, går laget ut och gör det man ska så kommer Djurgården stå som seriesegrare när slutsignalen ljuder.

Norrköping har dock varit otroligt starka på hemmaplan under säsongen och man har ännu inte förlorat någon match, jag tror dock att den första förlusten kommer komma här mot Djurgården.

Att bortalaget kan säkra sitt första guld sedan 2005 kommer vara en motivation för spelarna nog att kunna vinna över ett Norrköping som i princip redan checkat ut för säsongen.

Mitt spel blir att Djurgården vinner till oddset 2.30 hos William Hill, är man ute efter ett högre odds så är även Djurgården vinner + 3.5 mål i matchen till oddset 8.0 ett intressant spel tycker jag, gör bortalaget ett snabbt mål så tror jag hemmalaget kommer slå av helt på tempot och siffrorna kan då börja rinna iväg.

Matchen spelas Lördag, 2/11 klockan 13.00

SÄKRA SPELET HOS WILLIAM HILL – 2.35
HÖGODDSAREN hos William Hill – 8.0

Örebro – Malmö

Malmö är med en omgång kvar fortfarande med i guldracet efter vinsten senast mot AIK och kan med hjälp av Norrköping och vid mer mål än Hammarby vinna den allsvenska tabellen.

Sista matchen spelas på konstgräs vilket inte är Malmös starkaste sida, ta till exempel de två poängspelarna Traustason och Rosenberg. Dessa spelare har tillsammans stått för 17 mål och 13 assist under säsongen. 1 mål och 1 assist av dessa har kommit på konstgräs vilket är en helt galen skillnad.

Men i den avgörande matchen möter Malmö ett Örebro som länge befunnit sig i ett ingenmansland där man varken varit indragen i botten eller toppen och som också de senaste matcherna tappat formen helt. Örebro får helt enkelt börja om och sikta in sig på nästa år. För i den sista matchen ser jag ingenting annat än att Malmö går ut och vinner, vilket även oddsen är rörande överens om där Malmö står i så lågt som 1.20

Jag väljer dock att kliva upp något i odds och spelar att Malmö vinner + 2.5 mål i matchen till oddset 1.58 hos ComeOn. Går man för guldet i andra halvlek och Hammarby också har ledningen så kommer vi få se ett sällan skådat tryck från bortalaget som kommer forcera för att göra mer mål. Så vill man addera ett ännu högre odds så finns spelet +4 mål i andra halvlek till oddset 6.50.

Matchen spelas Lördag, 2/11 klockan 13.00

SÄKRA ODDSET hos ComeOn – 1.58
HÖGODDSARE hos ComeOn – 6.50

Union Berlin – Hertha Berlin

Vilken match vi har att vänta i tyska Bundesliga. För första gången någonsin ska de två Berlinlagen Union och Hertha möta varandra i en Bundesligamatch. Tidigare i år säkrade Union kontraktet till högsta divisionen vilket gjorde detta möte möjligt.

Det som är extra speciellt med mötet är att det är ett lag från Östberlin som möter ett lag från Västberlin, matchen kommer också spelas nästan exakt 30 år efter att Berlinmuren föll den 9 november 1989.

Matchen kommer vara något helt utöver det vanliga, Union Berlins arena som rymmer 22 000 åskådare är sedan länge slutsålt och biljetter säljs nu på andrahandsmarknaden för över 10 000 kronor.

Derbymatcher är alltid speciella och detta derby kommer vara något alldeles extra, det är inte första gången lagen möts dock de har tidigare mötts i tyska andra divisionen där det senaste mötet var 2013 och slutade 2-2.

Derbyn är alltid heta och jämna och jag tror att det kommer bli en tight match. Jag tror hemmafördelen i en match likt denna är otroligt viktig. Att man har sina egna supportrar i majoritet och att man är på hemmaplan väger tungt. Därför väljer jag att spela på att det blir antingen kryss i matchen eller hemmaseger till oddset 1.52 hos No Account Bet. Vill man krydda till oddset ännu mer finns ett spännande spel på Union Berlin som som segrare + 2.5 mål i matchen till oddset 4.30 

Matchen spelas Lördag, 2/11 klockan 18.30

SÄKRA ODDSET hos No Account Bet – 1.52
HÖGODDSAREN HOS NO ACCOUNT BET – 4.30

Torino – Juventus

Nästa land och nästa Derby. Det är dags för det klassiska Turinderbyt mellan stadens två lag Torino och Juventus.

Det är ett hemmalag som kommer till matchen med stukat självförtroende, spelet har inte alls stämt under de senaste matcherna. Juventus är som Juventus brukar vara man kör på och toppar Serie A. Även om vinsterna kommit så har spelet ibland sett lite tveksamt ut men när laget har spelare som Ronaldo och Dybala där framme så krävs det bara en chans så blir det mål.

Derbyn är alltid derbyn men även där har Juventus ett stort övertag historiskt sett och Torino har under 2000-talet vunnit endast en gång mot Juventus det var 2015 då Torino vann med 2-1.

Juventus är ett starkare lag och därför kommer jag att spela att Juventus vinner till oddset 1.54 hos 888sport. Ett annat odds som lockar är att Juventus får straff och gör mål på straffen till oddset 4.50. Juventus har fått straff de två senaste matcherna och gjort mål i båda dessa. Torino drog även på sig en straff i senaste omgången. När offensiva spelare i Juventus kommer attackera så kan de bli svårt för försvarande spelare att försvara sig och en straff är inte alls omöjligt för Juventus.

Matchen spelas Lördag, 2/11 klockan 20.45

SÄKRA ODDSET hos 888sport – 1.54
SÄKRA ODDSET hos 888sport – 4.75

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här