MATCH: Djurgården – AIK

 SPELTIPS: AIK vinner

 SPELSTOPP: 14:30 8/11

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: Campobet

 Odds

3.30
SPELA HÄR!

Allsvenskan börjar lida på mitt slut, en annorlunda säsong på många vis där publiken uteblivit och flera storklubbar underpresterat. Nu i slutskedet så väntar dock ett glödhett stockholmsderby där hemmalaget Djurgården ska försöka koppla greppet om en europaplats samtidigt som seriens formstarkaste lag AIK ska försöka sätta käppar i hjulet för sina konkurrenters jakt på europaspel. 

AIK inledde serien katastrofalt och var länge indragen i en bottenstrid där AIK hade kniven mot strupen länge, men efter att AIK plockat in flera namnkunniga spelare så har man gått från ett bottenlag till seriens formstarkaste lag och klättrat stadigt i tabellen. Nu är AIK med fyra omgångar kvar inte längre indragna i någon bottenstrid utan istället tittar nu AIK uppåt i tabellen med fyra omgångar kvar.

En spelare som det pratats mycket om inom AIK är Mikael Lustig sedan han anslöt till laget i slutet på augusti har AIK fortfarande inte släppt in något mål när han varit på planen. De gånger AIK släppt in mål har varit när Lustig varit borta från spel eller blivit utbytt. Men AIK har faktiskt inte förlorat någon match sedan han anslöt och laget har 8 matcher i serien utan förlust vilket gör AIK till seriens formstarkaste lag.

Djurgården som på hemmaplan och tvåa i tabellen är favoriter i den här matchen om man ser till oddsen. Men jag är inte beredd att hålla med där. Även om Djurgården har ett bra och stabilt lag så är det inte alls samma stabilitet som laget hade förra säsongen när man gick och vann SM-guld, flera dippar har laget visat och bara matchen senast var en sådan match där Djurgården förlorade mot Falkenberg med 3-2.

Djurgården har även ett dystert derbyfacit mot AIK där man på 2010-talet i allsvenskan varit otroligt svaga. Djurgården vann förvisso det första mötet mellan lagen under säsongen men då mötte man ett AIK i kris och det var även den första segern i allsvenskan för Djurgården mot AIK sedan 2011.

Nu är det helt andra förutsättningar. AIK har hittat det man är bra på och spelarna som kommit in i AIK har verkligen lyft laget och nu visar man återigen att man är ett lag att räkna med.

Så även om Djurgården är favoriter i den här matchen så tror jag de kommer få det otroligt tufft på söndag och mentalt har AIK fördel i och med att man vet om att Djurgården har det svårt mot just AIK och att laget är inne i en såpass bra form.

Mitt spel blir helt enkelt att AIK vinner söndagens match då jag tycker att man för närvarande är det bättre laget av dessa två!

Speltips: AIK som vinnare

Jag väljer att spela på AIK som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • AIK är formstarkast i hela allsvenskan

  • AIK har nio raka matcher utan förlust

  • 20 senaste mötena mellan lagen har Djurgården bara vunnit 3

Spela AIK som vinnare hos Campobet

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här