MATCH: AIK – Mjällby AIF

 SPELTIPS: AIK vinner matchen

 SPELSTOPP: 19:00 28/9

 UNITS: 3/5

 SPELBOLAG: 888sport

 Odds

1.83
SPELA HÄR!

Säsongen börjar dra ihop sig och nu återstår det mindre än en tredjedel av årets allsvenskan. AIK är fortfarande i botten och krigar för sin överlevnad. Alla poäng är viktiga i botten och bortalaget Mjällby som har en del andrum ner till botten kan inte riktigt andas ut ännu vad gäller klarat kontrakt. 

AIK som haft en tung säsong både på och utanför planen verkar nu äntligen har hittat ett sätt som fått AIK att se ljuset ur tunneln. De två senaste matcherna med 0-0 mot Malmö FF där man i slutet av nere på 9 man på planen och sedan derbysegern mot Hammarby med 3-0 visar att laget verkligen är på uppgång.

Speciellt derbymatchen var det ett helt annat AIK som klev ut än vad vi har varit vana att se den här säsongen. AIK hade ett mycket högre press spel än tidigare under året och kantspelarna Eric Kahl och Mikael Lustig var helt dominanta och skapade fina ytor på kanterna. Mikael Lustig är annars en sådan spelare som verkligen gett AIK en energiboost som de behöver och hans ankomst har redan gjort stort avtryck på planen för AIK.

Till den här matchen får man även tillbaka mittbacken Sotte som var avstängd senast och samma gäller mittfältsgeneralen Ofori.

För AIK handlar det om att inte göra samma misstag som man gjorde när man mötte Mjällby för 7 omgångar sedan. Då var det ett ängsligt AIK som inte alls kom upp i standard mot ett Mjällby som satte taktpinnen och styrde spelet. Det hela slutade också med en 3-1 seger för Mjällby i den matchen.

Men även med den matchen i bakhuvudet och att AIK fortfarande har kniven mot strupen och nedflyttningen farligt nära sig så verkar det vara ett helt annat lugn i AIK-lägret än vad det var för några veckor sedan. Nyförvärven som kommit in har verkligen gjort skillnad och jag tror det även kan ha varit skillnaden mot en katastrof och nedflyttning mot nu att AIK kommer klara kontraktet med god marginal.

Mjällby kommer dock till den här matchen med gott självförtroende dels har man 3-1 segern för drygt 2 månader sedan mot just AIK att hämta energi från men även från segern i senaste omgången mot Örebro med 1-0. Men trotts detta så tror jag AIK kommer vara numret förstora.

AIK har på pappret ett mycket bättre lag än vad tabellen säger och även om Mjällby rent tabellmässigt borde vara favoriter i den här matchen så är och ska AIK vara favoriter.

Den här matchen tror jag AIK kommer klara av och vinner hemma på Friends Arena till oddset 1.90

Speltips: AIK som vinnare

Jag väljer att spela på AIK som vinnare. Här är några orsaker till detta:

  • AIK har de två senaste matcherna visat att man verkligen är påväg mot rätt riktning

  • AIK har inte förlorat mot Mjällby på hemmaplan under 2000-talet

  • AIK har fortfarande press på sig och har alla poäng är otroligt viktiga för hemmalaget

Spela AIK som vinnare hos 888sport

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på Fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här