Foto: Bildbyrån

Det var på årsmötet under onsdagskvällen som medlemmarna i IK Frej röstade ja till att bryta ut klubbens herrlag ur föreningen. A-laget kommer nu drivas med full finansiering av Hammarby Fotboll och har döpts om till Stockholm Talangförening. 

”Medlemmarna konstaterade att de ekonomiska förutsättningarna att driva division 1-verksamheten vidare inom IK Frej saknas samt att alternativet till konkurs är att verksamheten istället drivs med full finansiering av Hammarby. Medlemmarna röstade, likt förra årsmötet, för att lämna IK Frej alliansföreningen, skriver IK Frej på sin hemsida”

Hammarby Fotboll har under de senaste åren stöttat IK Frej ekonomiskt via deras samarbeten och så sent som förra året räddade Hammarby klubben från att gå i konkurs. Men de ekonomiska förutsättningarna att driva vidare klubben på egen hand i division 1 finns inte och därför röstade medlemmarna i föreningen för att klubbens A-lag skulle brytas ut från klubben.

A-laget som huserar i division 1 kommer framöver att drivas med full finansiering av Hammarby och i och med regler som finns inom svensk fotboll får division 1-laget längre heta IK Frej. Namnet klubben kommer heta är Stockholm Talangförening, laget kommer dock spela i gul/svart för att ankyta till IK Frejs historia.

IK Frej kommer dock inte stå utan herrlag till nästa säsong utan man tar över Hammarby TFF:s plats i division 4 och men kommer kunna bedriva verksamheten med mindre ekonomiska risker. Dam- och ungdomsföreningen i IK Frej kommer fortsätta som vanligt.