Foto: Bildbyrån

35-årigen Mathias Ranegié har hunnit åstadkomma en hel del under sin tid som aktiv fotbollsspelare. Men åldern tar ut sin rätt och nu menar han att karriären mycket väl kan ta slut inom en väldigt snar framtid.
– Jag är tung och har sprungit runt i så många år. Det har blivit för många dåliga mattor, säger Ranegié till GP.

Till vardags huserar den rutinerade anfallaren Mathias Ranegié. Genom åren har han hunnit representera en rad anrika klubbar, både inom och bortom landets gränser. På hans CV hittar vi klubbar från olika delar av världen – bland annat då han har gjort resan från England till Kina och dessförinnan haft ett stopp i Italien. I dagsläget huserar han i Division 1, tillsammans med sin nuvarande klubb Syrianska FC.

Den långa sagan ser dock ut att få en sista mening ganska snart. I alla fall om man får tro honom själv.

– Jag har ett halvår kvar med Syrianska. Jag tuffar på under försäsongen, funkar det inte säger jag tack och hej, säger Mathias Ranegié till GP.

Veteranen syftar mer eller mindre på sin fysiska status och att kroppen tar en hel del stryk.

– Jag är tung och har sprungit runt i så många år. Det har blivit för många dåliga mattor. Man vill inte förlänga det något år för att sedan inte ens kunna gå.

Men just nu fokuserar han på att njuta av sin semester. Framtiden? Ja, den kan minst sagt få en helt annan riktning.

– Jag har semester fortfarande. Eventuellt går jag en tränarutbildning eller emigrerar till Mexiko och bygger lägenheter, säger anfallaren till GP.

Artikeln är skriven av:

Gabriel Melke – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här