Det bjuds på derbyn och heta matcher runt om i Europa under helgen. Samtidigt ska avslutningen av allsvenskan spelas, fotbollsgodis finns det gott om under helgen. Här nedan är fyra matcher vi tycker är lite extra intressanta!

Schalke – Dortmund

Det vankas Ruhrderby när Schalke tar emot Dortmund under lördagen. Hatmöte mellan fansen och matcherna lagen mellan brukar alltid vara tuffa matcher. Årets Bundesliga har inletts galet jämt och det skiljer endast två poäng mellan första platsen och nionde platsen. Dortmund ligger fyra i tabellen en poäng före hemmalaget på sjunde plats inför matchen.

Dessa derbymatcher lever lite sitt egna liv, oavsett hur bra eller dåligt ett lag har spelat under säsongen så kan det vara det motsatta laget som står som segrare i derbyt.

Båda lagen spelar offensiv och rolig fotboll att titta på. Jag tror det kommer bli ett målkalas i den här matchen. Det har varit möten mellan lagen senaste åren som har slutat 4-4, 4-2, 2-2, jag tror att vi kan få se något liknande under lördagen. Därför väljer jag att satsa lite högre än över 2.5 mål som ger oddset 1.68 och spelar istället över 3.5 mål till oddset 2.75 hos ComeOn.

Matchen spelas, Lördag, 26/10, 15.30

Vårt tips är: Att det blir över 3.5 mål i matchen till oddset 2.75. Oddset hittade vi hos ComeOn

SPELA HÄR!

Liverpool – Tottenham

Helgens hetaste möte hittar vi på de brittiska öarna och mötet mellan fjolårs finalisterna i Champions League. Liverpool möter Tottenham hemma på Anfield. Ett Liverpool som gått fram som en ångvält i starten av Premier League tills man i senaste matchen tappade sina första poäng när man kryssade mot Manchester United. Hemmalaget kom upp på vinnarspåret snabbt igen och vann i veckan sin Champions League match borta mot Belgiska Genk med 4-1.

Tottenham har inte alls levt upp till förväntningarna från fjolårs säsongen. Pochettino har inte fått spelet att fungera och laget är redan 13 poäng bakom Liverpool i tabellen. Bortalaget visade dock vart skåpet ska stå i veckans Champions League där man tvålade dit Röda Stjärnan med 5-0. Men resultaten i ligan har mer att hämta.

Mitt tips till den här matchen är att Liverpool kommer fortsätta trumma på och vinna den här matchen komfortabelt. De offensiva spelarna i Liverpool leker fotboll i dagsläget och det är sådan harmoni i truppen. Jag tror att Tottenham kommer få en jobbig söndag på Anfield och att Liverpool vinner med minst två mål. Liverpool är i dagens läge ett bättre lag än Tottenham och oddset 2.32 på Liverpool -1 är ett odds jag tänker hoppa på.

Matchen spelas Söndag, 27/10, 17.30

Vårt tips är: Liverpool -1 till oddset 2.32. Oddset hittade vi på No Account Bet

SPELA HÄR!

Ajax – Feyenoord

De Klassieker som mötet heter på Nederländska ska spelas på söndagen. De största klubbarna i landet ska göra upp. Två lag som verkligen ogillar varandra och rivaliteten är handlar så mycket mer om just matchen. Det är rivaliteten mellan huvudstaden Amsterdam och landets näst största stad Rotterdam.

Dessa matcher är något utöver de vanliga inom holländsk fotboll, fullsatta läktare och ett magiskt tryck brukar de vara kring matchen.

Ajax är stora favoriter inför det här mötet vilket de ska vara. Laget har imponerat under säsongsinledningen och många trodde att förra årets succé i Champions League skulle få laget att bli sönderköpt av större klubbar. Förvisso har spelare lämnat men tränaren Erik ten Hag har fortfarande ett väldigt slagkraftigt lag.

De Klassieker är matcher som är svåra att förutse, förra årets möttes lagen två gånger inom loppet av en månad. Ena mötet vann Feyenoord med 6-2, månaden efter var det Ajax som vann mötet med 3-0.

Ajax har klar fördel statiskt sett de senaste åren lagen mellan och jag tror även att Ajax kommer vinna den här matchen. Men Feyenoord har kvalitet för att skapa oroligheter framåt och bland annat Sam Larsson har haft en fin inledning av säsongen. Så Ajax kommer inte vinna den här matchen utan en rejäl kamp. Så mitt speltips blir att Ajax vinner + båda lagen gör mål till oddset 2.28.

Matchen spelas Söndag, 27/10, 16.45

Vårt tips är: Ajax vinner + BLGM till oddset 2.28. Oddset hittade vi på 888sport

SPELA HÄR!

Östersund – Hammarby

Ett Hammarby som fortfarande har guldchans med två omgångar kvar mot ett Östersund som efter senaste vinsten mot Sirius i stort sett säkrat allsvensk spel 2020. (Om inte ekonomin ställer till det). Detta är en match som Hammarby ska vinna och där man ska föra spelet från minut ett. Bortalagets offensiv har under årets säsong varit galet bra. Laget har öst in mål och rekordet för flest antal mål håller på att ryka. Om Hammarby gör två mål till på sina två avslutande matcher så är man nya rekordhållare för antal mål på en säsong. Kalmar innehar det nuvarande rekordet på 70 mål och Bajen står på 69 gjorda mål i dagsläget.

Hammarby kommer vinna matchen mot Östersund är mitt tips. Frågan är bara med hur mycket, ska man se till hur laget presterat senaste matcherna och säsongen överlag så kan de bli målfyrverkeri på Jämtkraft Arena. Mitt tips är att Hammarby städar av Östersund enkelt och gör det ett par mål i marginal. Så att Hammarby gör över 2.5 mål känns väldigt intressant till ett fint odds. 2.28 har jag hittat hos Mr Green

Matchen spelas Söndag, 27/10, 17.30

Vårt speltips är: Hammarby gör över 2.5 mål till oddset 2.28. Oddset hittade vi hos Mr Green

SPELA HÄR!

Regler & Villkor gäller!

Alla speltips på fotbollsresultat.com är avsedda för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.

Artikeln är skriven av:

Miguel Elmstedt Veiga – Sportskribent
[email protected]

>> Läs mer om mig här